Chokladpavlova med banan och hasselnötter
  • Tid 20 min + 1,5 tim i ugn
  • Ugn 150-180º

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

5 (1 betyg)

Underbart god och väldigt festlig. Pavlova är alltid rätt.

  • Tillagningstid 20 min + 1,5 tim i ugn
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 150-180º

Ingredienser

8 portioner
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk äppelcidervinäger eller 2 krm ättiksprit
Till servering
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter, torrostade
  • 8 physalis
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 180°. Vispa äggvitan med elvisp på låg hastighet tills det börjar skumma. Höj hastigheten och häll i sockret lite i taget under tiden. Vispa till en fast och glansig maräng.

  2. 2

    Vispa ner kakao och vinäger. Bred ut marängen med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Forma till en cirkel med ca 20 cm i diameter.

  3. 3

    Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 –1 ½ timme. Marängen ska ha hård skorpa och mjuk mitt.

  4. 4

    Vispa grädden fluffig och bred på marängen. Toppa med skivad banan, hackad choklad, grovhackade hasselnötter och physalis.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar