Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Underbart god och väldigt festlig tårta. Pavlova är alltid rätt!

Tillagningstid: 20 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º-180º
8 portioner
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk äppelcidervinäger eller 2 krm ättiksprit
  • Till servering
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter, torrostade
  • 8 physalis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa äggvitan med elvisp på låg hastighet tills det börjar skumma. Höj hastigheten och häll i sockret lite i taget under tiden. Vispa till en fast och glansig maräng.
  2. Vispa ner kakao och vinäger. Bred ut marängen med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Forma till en cirkel med ca 20 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 –1 ½ timme. Marängen ska ha hård skorpa och mjuk mitt.
  4. Vispa grädden fluffig och bred på marängen. Toppa med skivad banan, hackad choklad, grovhackade hasselnötter och physalis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-16

Hej Anna, vad synd! Att börja på 150 grader kan vara klokt, alla ugnar är olika. Lycka till!

Anna

2021-11-15

Blev bränd i botten, nästa gång har jag nog ugnen på 150 grader och gräddar i 60 min.

Chokladpavlova med banan och hasselnötter
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 äggvitor
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk äppelcidervinäger eller 2 krm ättiksprit
  • Till servering
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 bananer
  • 50 g mörk choklad
  • 1 dl hasselnötter, torrostade
  • 8 physalis

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Underbart god och väldigt festlig tårta. Pavlova är alltid rätt!

Tillagningstid: 20 min + 1,5 tim i ugn
Ugnstemperatur:150º-180º
8 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°. Vispa äggvitan med elvisp på låg hastighet tills det börjar skumma. Höj hastigheten och häll i sockret lite i taget under tiden. Vispa till en fast och glansig maräng.
  2. Vispa ner kakao och vinäger. Bred ut marängen med en slickepott på en plåt med bakplåtspapper. Forma till en cirkel med ca 20 cm i diameter.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/4 –1 ½ timme. Marängen ska ha hård skorpa och mjuk mitt.
  4. Vispa grädden fluffig och bred på marängen. Toppa med skivad banan, hackad choklad, grovhackade hasselnötter och physalis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-11-16

Hej Anna, vad synd! Att börja på 150 grader kan vara klokt, alla ugnar är olika. Lycka till!

Anna

2021-11-15

Blev bränd i botten, nästa gång har jag nog ugnen på 150 grader och gräddar i 60 min.