Chokladbollar - grundrecept

Chokladbollar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Klassiska chokladbollar med kakao, smör, havregryn och vaniljsocker som smaksätts med lite kallt kaffe. Rulla i kokos eller pärlsocker!

Tillagningstid: 20 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe eller vatten
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda havregryn, smör, socker, kakao, vaniljsocker och kaffe till en smet. Forma smeten till bollar. Häll kokosflingor på en tallrik och rulla bollarna så de blir helt täckta. Förvara i en burk med lock i kylen.

Tips

Det är också gott att rulla bollarna i pärlsocker eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Chokladbollar med dopp

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Chokladbollskladdkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chokladbollar till halloween

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladbollar utan kaffe

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Chokladbollar utan socker

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Proteinchokladbollar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladbrownie med jordnötskolatäcke

Betyg
Betyg
(11)
Chokladbollar - grundrecept
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3.5 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe eller vatten
  • 2 dl kokosflingor

Chokladbollar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(14)

Klassiska chokladbollar med kakao, smör, havregryn och vaniljsocker som smaksätts med lite kallt kaffe. Rulla i kokos eller pärlsocker!

Tillagningstid: 20 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda havregryn, smör, socker, kakao, vaniljsocker och kaffe till en smet. Forma smeten till bollar. Häll kokosflingor på en tallrik och rulla bollarna så de blir helt täckta. Förvara i en burk med lock i kylen.

Tips

Det är också gott att rulla bollarna i pärlsocker eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladbollar med dadlar

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Chokladbollar med dopp

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Chokladbollskladdkaka

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Chokladbollar till halloween

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladbollar utan kaffe

Betyg
Betyg
(112)
Spara recept

Chokladbollar utan socker

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Proteinchokladbollar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Chokladbrownie med jordnötskolatäcke

Betyg
Betyg
(11)