Chokladbollar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Klassiska chokladbollar med kakao, smör, havregryn och vaniljsocker som smaksätts med lite kallt kaffe. Rulla i kokos eller pärlsocker!

Tillagningstid: 20 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3.5 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe eller vatten
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda havregryn, smör, socker, kakao, vaniljsocker och kaffe till en smet. Forma smeten till bollar. Häll kokosflingor på en tallrik och rulla bollarna så de blir helt täckta. Förvara i en burk med lock i kylen.

Tips

Det är också gott att rulla bollarna i pärlsocker eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Chocolate chip cookies

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3.5 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe eller vatten
  • 2 dl kokosflingor

Chokladbollar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Klassiska chokladbollar med kakao, smör, havregryn och vaniljsocker som smaksätts med lite kallt kaffe. Rulla i kokos eller pärlsocker!

Tillagningstid: 20 min
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda havregryn, smör, socker, kakao, vaniljsocker och kaffe till en smet. Forma smeten till bollar. Häll kokosflingor på en tallrik och rulla bollarna så de blir helt täckta. Förvara i en burk med lock i kylen.

Tips

Det är också gott att rulla bollarna i pärlsocker eller strössel.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Chocolate chip cookies

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Ischoklad med kokosflakes

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Nötbräck med torkad frukt

Betyg
Betyg
(19)