Chokladbollar - grundrecept

Chokladbollar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Klassiska chokladbollar med kakao, smör, havregryn och vaniljsocker som smaksätts med lite kallt kaffe. Rulla i kokos eller pärlsocker!

Tillagningstid: 20 min
16 stycken
  • 3.5 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe eller vatten
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Blanda havregryn, smör, socker, kakao, vaniljsocker och kaffe till en smet. Forma smeten till bollar. Häll kokosflingor på en tallrik och rulla bollarna så de blir helt täckta. Förvara i en burk med lock i kylen.

Tips

Det är också gott att rulla bollarna i pärlsocker eller strössel.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

Chokladbollar - grundrecept
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3.5 dl havregryn
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kallt kaffe eller vatten
  • 2 dl kokosflingor

Chokladbollar - grundrecept

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(24)

Klassiska chokladbollar med kakao, smör, havregryn och vaniljsocker som smaksätts med lite kallt kaffe. Rulla i kokos eller pärlsocker!

Tillagningstid: 20 min
16 stycken

Gör så här

  1. Blanda havregryn, smör, socker, kakao, vaniljsocker och kaffe till en smet. Forma smeten till bollar. Häll kokosflingor på en tallrik och rulla bollarna så de blir helt täckta. Förvara i en burk med lock i kylen.

Tips

Det är också gott att rulla bollarna i pärlsocker eller strössel.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!