Chokladbollskladdkaka
  • Tid 30 min + tid att kallna
  • Ugn 200º

Chokladbollskladdkaka

0 (0 betyg)

En kladdkaka toppad med chokladbollsmet, mums!

  • Tillagningstid 30 min + tid att kallna
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

1 stycken
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl kakao
  • 1 krm salt
Chokladbollssmet
  • 4 dl havregryn
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 dl kakao
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk kallt kaffe
  • 0.5 tsk salt
Topping
  • 0.5 dl kokosflingor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj och bröa den.

  2. 2

    Smält smöret. Blanda ägg och socker och vänd ner mjöl, kakao, salt och smöret.

  3. 3

    Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kakan svalna, gärna i kylen några timmar.

Chokladbollssmet:

  1. 1

    Mixa havregrynen till ett mjöl. Vispa havremjöl, smör, florsocker, kakao, mjölk, kaffe och salt till en smet, gärna med elvisp. Bred ut chokladbollssmeten på kladdkakan och toppa med kokosflingor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera kakan med chokladbollar och färgglatt strössel.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar