Saffransbullar med vit choklad

Saffransbullar med vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Saftiga saffransbullar med vit choklad och mandelmassa. Baka vårt goda recept på lussebullar till adventsfikat!

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
32 stycken
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl + 2 dl till bakbordet
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 150 g smör, kallt
  • 200 g mandelmassa
  • Topping
  • 1.5 msk vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • frystorkade bär

Gör så här

  1. Värm mjölk och saffrantill 37°. Smula jästen i enbunke och rör ut med lite avdegspadet. Tillsätt resten avdegspadet, mjöl, socker, ägg,kardemumma och salt.
  2. Klicka i smöret och arbeta degen ca 10 min för hand eller 5 min med köksmaskin. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt med lite av mjölet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.
  3. Riv smör och mandelmassapå den grova sidan av rivjärnet över rektanglarna. Rulla ihop varje rektangel löst från långsidan och skärrullarna i 16 bitar vardera.
  4. Ställ bitarna i bullformar eller ställ dem glest i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna.

Topping

  1. Värm grädden och smält chokladen i den under omrörning. Ringla chokladenöver bullarna och strö ev överfrystorkade bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-08

Till Ulla & Ola: Det ska vara ett ägg i smeten och ett ägg att pensa med. Vänligen, Hanna redaktör

Marie

2020-12-13

Stämmer måttet 1,5 msk vispgrädde till toppingen? Det blev en tjock sörja som inte gick att ringla tyvärr.

Ola

2020-11-30

Håller med Ulla, bland ingredienserna står det 1 ägg till pensling och inget mer om ägg, men i "Gör så här" står det under punkt 1, "Tillsätt resten av degspadet, mjöl, socker, ägg, kardemumma och salt", dvs tillsätt ägg? Skall det vara ägg i smeten eller inte? Jag misstänker att det inte skall det vara det, men.bäst att kolla och påpeka så ni kan uppdatera receptet

Ulla

2020-11-29

Ett ägg till pensling i ingredienslistan och ett ägg i degen i ”Gör så här”. Alltså två ägg sammanlagt, eller hur? En extra genomläsning vore kanske bra nästa gång.

Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Cecilia! Hur menar du? Detta recept för för 32 bullar. I Instruktionerna står det att du ska dela degen i två delar som du sedan gör 16 bullar av var. Mvh Maja, redaktör

Cecilia

2020-11-23

Varför skriver ni ett visst antal bullar under Ingredienser och ett annat antal under Instruktioner? Kan bli lite förvirrande ibland. Jag har noterat det på flera recept.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Eva! Ja det ska bara vara 25g, vänta en extra stund så kommer degen jäsa. Tänk på att inte ställa degen i drag. Lycka till med bakningen!

Eva S

2019-12-03

Varför bara 25 g jäst? Det är mer vanligt med 50 g, jäser ju inte upp till luftig deg.

Checkbox Coop

2019-12-02

Hej alla, tack för att ni uppmärksammade att smöret var borta, nu är det tillbaka, och det ska vara 150 g rumsvarmt smör! Lycka till med bakandet!

Anitha

2019-12-01

Det står inte hur mycket smör det ska vara i själva degen, bara arr man ska klicka i smör. 🤔🤔

Helena Brunnberg

2019-11-30

Hur mycket smör i degen

Kerstin

2019-11-30

Skriv ut i receptet hur mycket smör det ska va i degen

Susanne

2019-11-27

Hur mycket smör ska det vara i degen?

Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Anne-Marie! Till vilken emailadress mailade du? Så ska vi försöka ordna det!

Saffransbullar med vit choklad
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 5 dl mjölk
  • 1 g saffran
  • 25 g jäst
  • 12 dl vetemjöl + 2 dl till bakbordet
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg, till pensling
  • Fyllning
  • 150 g smör, kallt
  • 200 g mandelmassa
  • Topping
  • 1.5 msk vispgrädde
  • 100 g vit choklad, hackad
  • frystorkade bär

Saffransbullar med vit choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(25)

Saftiga saffransbullar med vit choklad och mandelmassa. Baka vårt goda recept på lussebullar till adventsfikat!

Tillagningstid: 30 min + 1,5 tim jästid
Ugnstemperatur:225º
32 stycken

Gör så här

  1. Värm mjölk och saffrantill 37°. Smula jästen i enbunke och rör ut med lite avdegspadet. Tillsätt resten avdegspadet, mjöl, socker, ägg,kardemumma och salt.
  2. Klicka i smöret och arbeta degen ca 10 min för hand eller 5 min med köksmaskin. Låt jäsa under bakduk ca 1 timme. Sätt ugnen på 225°. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt med lite av mjölet. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 25 x 50 cm.
  3. Riv smör och mandelmassapå den grova sidan av rivjärnet över rektanglarna. Rulla ihop varje rektangel löst från långsidan och skärrullarna i 16 bitar vardera.
  4. Ställ bitarna i bullformar eller ställ dem glest i en ugnsform med bakplåtspapper. Jäs ca 30 min under bakduk. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt svalna.

Topping

  1. Värm grädden och smält chokladen i den under omrörning. Ringla chokladenöver bullarna och strö ev överfrystorkade bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-01-08

Till Ulla & Ola: Det ska vara ett ägg i smeten och ett ägg att pensa med. Vänligen, Hanna redaktör

Marie

2020-12-13

Stämmer måttet 1,5 msk vispgrädde till toppingen? Det blev en tjock sörja som inte gick att ringla tyvärr.

Ola

2020-11-30

Håller med Ulla, bland ingredienserna står det 1 ägg till pensling och inget mer om ägg, men i "Gör så här" står det under punkt 1, "Tillsätt resten av degspadet, mjöl, socker, ägg, kardemumma och salt", dvs tillsätt ägg? Skall det vara ägg i smeten eller inte? Jag misstänker att det inte skall det vara det, men.bäst att kolla och påpeka så ni kan uppdatera receptet

Ulla

2020-11-29

Ett ägg till pensling i ingredienslistan och ett ägg i degen i ”Gör så här”. Alltså två ägg sammanlagt, eller hur? En extra genomläsning vore kanske bra nästa gång.

Checkbox Coop

2020-11-25

Hej Cecilia! Hur menar du? Detta recept för för 32 bullar. I Instruktionerna står det att du ska dela degen i två delar som du sedan gör 16 bullar av var. Mvh Maja, redaktör

Cecilia

2020-11-23

Varför skriver ni ett visst antal bullar under Ingredienser och ett annat antal under Instruktioner? Kan bli lite förvirrande ibland. Jag har noterat det på flera recept.

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Eva! Ja det ska bara vara 25g, vänta en extra stund så kommer degen jäsa. Tänk på att inte ställa degen i drag. Lycka till med bakningen!

Eva S

2019-12-03

Varför bara 25 g jäst? Det är mer vanligt med 50 g, jäser ju inte upp till luftig deg.

Checkbox Coop

2019-12-02

Hej alla, tack för att ni uppmärksammade att smöret var borta, nu är det tillbaka, och det ska vara 150 g rumsvarmt smör! Lycka till med bakandet!

Anitha

2019-12-01

Det står inte hur mycket smör det ska vara i själva degen, bara arr man ska klicka i smör. 🤔🤔

Helena Brunnberg

2019-11-30

Hur mycket smör i degen

Kerstin

2019-11-30

Skriv ut i receptet hur mycket smör det ska va i degen

Susanne

2019-11-27

Hur mycket smör ska det vara i degen?

Checkbox Coop

2019-11-13

Hej Anne-Marie! Till vilken emailadress mailade du? Så ska vi försöka ordna det!