
Bananchips och honungstryffel
Betyg (1-5):
Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén
Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken
- 200 g mörk choklad
- 3 dl bananchips
- 1 dl vispgrädde
- 1 msk flytande honung
- 1 msk smör
Gör så här
- Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
- Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
- Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
- Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.
Bananchips och honungstryffel
Betyg (1-5):
Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén
Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken
Gör så här
- Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
- Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
- Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
- Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!