Bananchips och honungstryffel
  • Tid 20 min + tid att stelna

Bananchips och honungstryffel

0 (0 betyg)

Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén

  • Tillagningstid 20 min + tid att stelna
  • Ingredienser 5

Ingredienser

20 stycken
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl bananchips
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.

  2. 2

    Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.

  3. 3

    Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.

  4. 4

    Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar