Bananchips och honungstryffel

Bananchips och honungstryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl bananchips
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
  2. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
  4. Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Bananchips och honungstryffel
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mörk choklad
  • 3 dl bananchips
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk smör

Bananchips och honungstryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Underbart goda chokladtryfflar med smak av banan och honung. Recept av: Lena Söderström och Foto Eva Hildén

Tillagningstid: 20 min + tid att stelna
20 stycken

Gör så här

  1. Hacka chokladen och mixa bananchipsen till ett kross. Blanda grädde och honung i en non stick-kastrull och låt koka upp.
  2. Ta från värmen, tillsätt chokladen och låt smälta under omrörning. Tillsätt smöret och ½ dl av bananchipskrosset. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper och låt svalna.
  3. Täck med plast och ställ i kylen att stelna, tiden beror på, det går fortare om de får stå i frysen en stund. Skeda upp chokladen och forma till ca 20 små bollar.
  4. Rulla bollarna i resten av chipskrosset och tryck lätt så att det fastnar. Förvara i kylen i tät burk.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!