
Chokladtryffel med chili och torkad frukt
Betyg (1-5):
Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!
Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl grädde
- 200 g mörk choklad, 70%
- 1 msk starkt kaffe, helst espresso
- 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
- 0.5 tsk finhackad chili
- 1 dl kakao
Gör så här
- Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
- Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
- Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
- Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.
Obs!
- Chilin går naturligtvis att utesluta.
Chokladtryffel med chili och torkad frukt
Betyg (1-5):
Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!
Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
- Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
- Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
- Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.
Obs!
- Chilin går naturligtvis att utesluta.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!