Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!

Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
  4. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Obs!

  1. Chilin går naturligtvis att utesluta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chokladtryffel med chili och torkad frukt
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 dl kakao

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!

Tillagningstid: 3 timmar
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.
  4. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Obs!

  1. Chilin går naturligtvis att utesluta.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!