Chokladtryffel med chili och torkad frukt
  • Tid 3 tim

Chokladtryffel med chili och torkad frukt

2.48 (21 betyg)

Spännande smaksättning med lite sting i. Vackert och gott!

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 6

Ingredienser

20 stycken
  • 1 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, 70%
  • 1 msk starkt kaffe, helst espresso
  • 0.5 dl finhackade torkade aprikoser
  • 0.5 tsk finhackad chili
  • 1 dl kakao
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.

  2. 2

    Blanda i kaffe, aprikoser och chili. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.

  3. 3

    Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao.

  4. 4

    Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i burk med lock.

Obs!

  1. 1

    Chilin går naturligtvis att utesluta.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar