Halloweenkaka med spindelnät

Halloweenkaka med spindelnät

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Resultatet av en mjuk kaka med smak av choklad tillsammans med söt garnering blir den här läskigt goda halloweenkakan!

Tillagningstid: 50 min + 40 min att kallna och stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 50 g smält mörk choklad (70%)

Gör så här

  1. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Sikta i kakao och mjöl. Rör till en slät smet och tillsätt salt.
  2. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och fyll formen med smeten
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska stelna men fortfarande vara lite krämig. Låt kallna.
  4. Blanda florsocker och vatten. Bred på den kalla kakan. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  5. ”Rita” tunna ringar från mitten och utåt med den smälta chokladen. Dra med en tandpetare eller tändsticka från mitten och utåt så att det bildas ett pindelnät. Ställ i kyl och låt stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)
Halloweenkaka med spindelnät
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 150 g smör
  • 100 g hackad mörk choklad (70%)
  • 0.5 dl kakao
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 msk smör
  • 2 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • Garnering:
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk vatten
  • 50 g smält mörk choklad (70%)

Halloweenkaka med spindelnät

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Resultatet av en mjuk kaka med smak av choklad tillsammans med söt garnering blir den här läskigt goda halloweenkakan!

Tillagningstid: 50 min + 40 min att kallna och stelna
Ugnstemperatur:175º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop ägg och socker. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen, rör tills den smält. Rör ner chokladsmöret i äggsmeten. Sikta i kakao och mjöl. Rör till en slät smet och tillsätt salt.
  2. Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter, och fyll formen med smeten
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Kakan ska stelna men fortfarande vara lite krämig. Låt kallna.
  4. Blanda florsocker och vatten. Bred på den kalla kakan. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro.
  5. ”Rita” tunna ringar från mitten och utåt med den smälta chokladen. Dra med en tandpetare eller tändsticka från mitten och utåt så att det bildas ett pindelnät. Ställ i kyl och låt stelna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kladdkaka deluxe

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Sommardröm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kolagodis med mjölkchoklad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Vit kladdkaka med hallon

Betyg
Betyg
(18)