Chokladkaka med zucchini

Chokladkaka med zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Så saftig och god chokladkaka med zucchini och mörk choklad. Pefekt att servera på fikakalaset eller som dessert. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar
  • 230 g grovt riven zucchini (5 dl)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl havredryck
  • 1.5 dl rapsolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama runt den rivna zucchinin i en bunke och pressa ut överflödig vätska. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt zucchini, havredryck och rapsolja. Rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 60–70 min.
  4. Grädda tills en provsticka kommer upp torr (98°). Får kakan för mycket färg kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå. Låt svalna i formen och servera i tjocka skivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2021-09-29

Hej Lite rostade hackade nötter blev gott.Servera m chokladglass

Checkbox Coop

2021-08-30

Hej Sara, vad roligt att det blev bra, tack för att du återkopplade! Och kaffeglasyr låter inte alls dumt till :) Ha en fin dag!

Sara

2021-08-27

Blev bra! Halverade satsen och använde 1,5 litersform. Minskade också på sockret med 1/3. Nästa gång ska jag ta bort den hackade chokladen och lägga till ett par äg, för att sänka fetthalten och få upp proteinet. Tror nån slags kaffe glasyr skulle passa perfekt 😊

Sara

2021-08-27

Verkar vara otroligt mycket smet: 1,9 liter +. Får det verkligen plats i en tvålitersform? Jäser den inget?

Checkbox Coop

2021-08-27

Hej Sara, den är provlagad i en 2-litersform, så det ska gå bra. Känner du dig ändå osäker kan du såklart dela upp den i två mindre formar. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Petra

2020-09-16

Testade med glutenfri mjölmix istället och det blev hur bra som helst!! Så god och saftig kaka. Hade inte heller en två liters form utan delade upp smeten i två en-liters formar istället och körde 50 minuter i ugnen.

Checkbox Coop

2020-06-23

Hej M.R. Testa med en glutenfri mjölmix. Däremot har vi inte provlagat just den här kakan med det, så vi vet inte exakt hur resultatet blir. Mvh/ Maja, redaktör

M.R

2020-06-20

Skulle vilja byta ut mjölet mot ngt glutefritt. Har du ngt annat att rekommendera till just den här kakan som är glutenfritt?

Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Christina! Ja, det går bra att ersätta havredrycken med mjölk /Maja, redaktör

Christina

2020-06-17

Kan man byta havredrycken mot vanlig mjölk utan att det blir ”fel”?

Chokladkaka med zucchini
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 230 g grovt riven zucchini (5 dl)
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 150 g mörk choklad, hackad
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl havredryck
  • 1.5 dl rapsolja

Chokladkaka med zucchini

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(35)

Så saftig och god chokladkaka med zucchini och mörk choklad. Pefekt att servera på fikakalaset eller som dessert. Recept av Karoline Jönsson

Tillagningstid: 20 min + 1 tim i ugn
Ugnstemperatur:175º
10 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Krama runt den rivna zucchinin i en bunke och pressa ut överflödig vätska. Blanda ihop alla torra ingredienser.
  2. Tillsätt zucchini, havredryck och rapsolja. Rör om till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 60–70 min.
  4. Grädda tills en provsticka kommer upp torr (98°). Får kakan för mycket färg kan du lägga ett bakplåtspapper ovanpå. Låt svalna i formen och servera i tjocka skivor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Inger

2021-09-29

Hej Lite rostade hackade nötter blev gott.Servera m chokladglass

Checkbox Coop

2021-08-30

Hej Sara, vad roligt att det blev bra, tack för att du återkopplade! Och kaffeglasyr låter inte alls dumt till :) Ha en fin dag!

Sara

2021-08-27

Blev bra! Halverade satsen och använde 1,5 litersform. Minskade också på sockret med 1/3. Nästa gång ska jag ta bort den hackade chokladen och lägga till ett par äg, för att sänka fetthalten och få upp proteinet. Tror nån slags kaffe glasyr skulle passa perfekt 😊

Sara

2021-08-27

Verkar vara otroligt mycket smet: 1,9 liter +. Får det verkligen plats i en tvålitersform? Jäser den inget?

Checkbox Coop

2021-08-27

Hej Sara, den är provlagad i en 2-litersform, så det ska gå bra. Känner du dig ändå osäker kan du såklart dela upp den i två mindre formar. Trevlig helg! /Elsa, webbredaktör

Petra

2020-09-16

Testade med glutenfri mjölmix istället och det blev hur bra som helst!! Så god och saftig kaka. Hade inte heller en två liters form utan delade upp smeten i två en-liters formar istället och körde 50 minuter i ugnen.

Checkbox Coop

2020-06-23

Hej M.R. Testa med en glutenfri mjölmix. Däremot har vi inte provlagat just den här kakan med det, så vi vet inte exakt hur resultatet blir. Mvh/ Maja, redaktör

M.R

2020-06-20

Skulle vilja byta ut mjölet mot ngt glutefritt. Har du ngt annat att rekommendera till just den här kakan som är glutenfritt?

Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Christina! Ja, det går bra att ersätta havredrycken med mjölk /Maja, redaktör

Christina

2020-06-17

Kan man byta havredrycken mot vanlig mjölk utan att det blir ”fel”?