Pannacotta
  • Tid 15 min + tid att stelna

Pannacotta

3.5 (8 betyg)

En klassisk italiensk dessert som kan varieras i det oändliga. Här är ett grundrecept.

  • Tillagningstid 15 min + tid att stelna
  • Ingredienser 8

Ingredienser

6 portioner
  • 2 gelatinblad eller 1 tsk gelatinpulver + 1,5 msk vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • 1 vaniljstång eller 1 tsk malen kardemumma
  • 3 dl matyoghurt
Lingon- eller björnbärstopping:
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 1 dl lingon eller björnbär
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda gelatinpulver och kallt vatten i till exempel en kopp eller lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt svälla 5 minuter.

  2. 2

    Koka upp grädde och socker så att sockret löser sig. Ta kastrullen från värmen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna. Tillsätt vaniljfröna eller malen kardemumma.

  3. 3

    Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Lägg bladen eller det svällda pulvret i grädden och låt smälta under omrörning. Rör i yoghurten.

  4. 4

    Häll upp blandningen i vattensköljda portionsformar eller glas. Låt stå i kylen 3-4 timmar.

  5. 5

    Topping: lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Värm upp saft i en kastrull. Krama ur gelatinbladen, lägg dem i saften så de smälter. Rör i lingon eller björnbär. Fördela toppingen på pannacottan.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Peter Karberg

    Gott och lättgjort. Yoghurten ger en bra brytning mot sötman men gör den kanske mindre barnvänlig. Valde kardemummaspåret.

  • Johan

    Inte helt nöjd. Tror man ska skippa matyogurten. Det blev för mycket smak av den enligt mig.

  • Birgit Persson

    Mycket bra recept har endast använt gelatinblad god lagom söt smak