Linsbiffar
  • Tid 40 min + blötläggning
  • Ugn 225º

Linsbiffar

4.38 (8 betyg)

Biffarna får ett härligt crunch av linserna som bara blötläggs. Ur kokboken; Portionen under tian av Hanna Olvenmark

  • Tillagningstid 40 min + blötläggning
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 2 dl torkade röda linser
  • 1 msk jordnötssmör eller tahini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 300 g morötter, grovrivna
  • 1 msk sesamfrön
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk fryst persilja
  • 1 tsk salt
  • olivolja, att steka i
Ugnsrostade rotfrukter
  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g rödbetor
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 msk torkad timjan
Dillyoghurt
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 msk fryst dill
  • olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blötlägg linserna i rikligt med kallt vatten minst 6 timmar. Sätt ugnen på 225°. Skala rödbetorna och skär i bitar. Tvätta och skär morot och potatis i klyftor eller bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt i olja, salt och ev timjan.

  2. 2

    Häll av vattnet från linserna och skölj dem. Mixa med jordnötssmör och vitlök i matberedare. Blanda med morötter, sesamfrön, potatismjöl, persilja och salt.

  3. 3

    Forma smeten till biffar och stek dem i olja på medelvärme till fin stekyta, ca 5 min.

  4. 4

    Blanda yoghurt, vitlök, dill med några droppar olja och smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med rotfrukter och dillyoghurt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Vänd biffarna i sesamfrön så blir de ännu krispigare.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar