Lasagne med röda linser
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Lasagne med röda linser

4.19 (89 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost
Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 dl torrostade pumpakärna
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek morot, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning.

  2. 2

    Häll i linser, krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med en grönsallad toppad med rostade pumpakärnor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att göra på torkade pastaplattor. Se anvisningen på förpacknigen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

15 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Côline

    Mycket god rätt, men det blev 5 portioner hos oss.

  • Karin

    Otroligt gott vegetarisk alternativ! Jag gjorde den glutenfri och laktosfri genom att byta till bönlasgne och laktosfri creme fraiche

  • Britt

    Jättegott, blev mycket jag fryste in resten blev lika god när jag värmde den något upptinade lasagnen i ugnen Britt

  • Matilda

    Super gott!

Visa fler