Lasagne med röda linser
  • Tid 45 min
  • Ugn 225º

Lasagne med röda linser

4.07 (71 betyg)

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 17
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 portioner
  • 1 msk olivolja
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl torkade röda linser
  • 800 g krossade tomater
  • 3 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 250 g färska pastaplattor
  • 4 dl crème fraiche
  • 4 dl riven lagrad ost, t ex Västerbottens- eller prästost
Till servering:
  • 70 g salladsmix
  • 0.5 dl torrostade pumpakärna
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek morot, lök, vitlök och rosmarin utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare någon minut under omrörning.

  2. 2

    Häll i linser, krossade tomater, vatten och lägg i buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Varva pastaplattor med tomatsåsen, crème fraiche och riven ost. Avsluta med tomatsås och toppa med riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 25 min. Servera med en grönsallad toppad med rostade pumpakärnor.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Går bra att göra på torkade pastaplattor. Se anvisningen på förpacknigen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

10 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Johan

    Grymt god! Jag gör den helt vegetarisk med havregrädde istället för fraiche och violife veganska pizza ost. Ringlar havregrädde och osten mellan varje lager.

  • Filippa

    Jättegott, har gjort detta ett par gånger. Senast blev linserna inte mjuka på 10 minuter i den tjocka såsen. Kanske för att de var gamla. Borde ha kokat dem separat i vattnet och tillsatt efteråt. En gång hade jag inte creme fraiche hemma utan fick göra vanlig ostsås. Då tillsatte jag en msk balsamvinäger i linsröran för syrans skull. Gott!

  • Sofia

    Jag slänger i en grovriven zucchini i tomatsåsen också - gör lasagnen extra fräsch och saftig tycker jag.

  • Malin

    Jättegod och väldigt mättande. Perfekt att ha i matlådan.

Visa fler