Halloumi Stroganoff
  • Tid 20 min

Halloumi Stroganoff

4.09 (243 betyg)

Receptet hittar du även i kokboken Ännu mera vego av Sara Ask och Lisa Bjärbo och fotograf Ulrika Pousette.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 15
Korv Stroganoff Klassisk variant
Stroganoff med tofu Vegetariskt alternativ med tofu

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl torra röda linser (ca 2 dl kokta)
  • 200 g halloumi
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • rapsolja till stekning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl passerade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk socker
  • salt och peppar
Till servering:
  • 4 portioner ris
  • blandad sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Skär halloumin i centimetertjocka stavar och morötterna i tunna stavar. Hacka löken. Stek löken några minuter och tillsätt sedan morot och halloumi.

  3. 3

    Tillsätt tomatpuré, grädde, passerade tomater, buljongtärning, vinäger, timjan och ev socker. Sila bort vattnet från linserna och rör ner dem. Koka upp och låt allt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Servera med ris och en blandad sallad.

Sätt ett betyg

25 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anonym användare

    Bjöd på middag med detta. God rätt som passar alla!

  • Johann Tomas

    Jättegott! I vår familj brukar vi alltid äta detta när någon fyller år eftersom det är så himla gott!:) Alla gillar det!

  • Jennie

    Det blir väldigt salt så smaka innan ni saltar! Hallumi okus en buljongtärning tyckte jag räckte.

  • Madeleine

    Gott med iFraiche och lite sambal oelek i för sting!

Visa fler