Kycklingstroganoff

Kycklingstroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Barnvänlig stroganoff gjord på kycklingfilé, tomat och grädde som serveras med ris och gömd blomkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g fryst blomkål
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl + 1 vatten
  • 0.5 tsk + 0,5 salt
  • 500 g frysta kycklinginnerfiléer, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde

Gör så här

  1. Riv den frysta blomkålen på grova sidan av rivjärnet och lägg i en kastrull med ris, 5 dl vatten och ½ tsk salt.
  2. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Stek kycklingen i olja i en het stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning ca 3 min till. Häll i passerade tomater, senap, 1 dl vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2021-09-01

Barnen smakade men tyckte inte alls om det och jag förstår dem. Jag åt upp men tyckte inte heller det var speciellt gott. Kommer inte följa det här receptet igen. 2/5

Nathalie

2021-03-03

Gjorde endast kycklingen idag och det var enkelt & gott.

Jasmina

2021-01-13

Jag la till även en kycklingfond, och det smakade bra! Lättlagat, smidigt recept, eftersom man inte behöver hacka massa lök och grönsaker :):)

Örjan

2021-01-11

Knappt ätbart. Följde receptet. Går inte att riva frusen blomkål. För svag kryddning. 1 msk koriander (frön) 2 tsk spiskummin Fick gå i

Caroline

2020-12-15

Gott och lättlagat

Kycklingstroganoff
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 300 g fryst blomkål
  • 3 dl jasminris
  • 5 dl + 1 vatten
  • 0.5 tsk + 0,5 salt
  • 500 g frysta kycklinginnerfiléer, tinade
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 1 msk dijonsenap
  • 2.5 dl grädde

Kycklingstroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(47)

Barnvänlig stroganoff gjord på kycklingfilé, tomat och grädde som serveras med ris och gömd blomkål.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv den frysta blomkålen på grova sidan av rivjärnet och lägg i en kastrull med ris, 5 dl vatten och ½ tsk salt.
  2. Koka tills riset är mjukt, ca 20 min. Stek kycklingen i olja i en het stekpanna. Krydda med ½ tsk salt och peppar.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning ca 3 min till. Häll i passerade tomater, senap, 1 dl vatten och grädde. Låt sjuda ca 10 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Per

2021-09-01

Barnen smakade men tyckte inte alls om det och jag förstår dem. Jag åt upp men tyckte inte heller det var speciellt gott. Kommer inte följa det här receptet igen. 2/5

Nathalie

2021-03-03

Gjorde endast kycklingen idag och det var enkelt & gott.

Jasmina

2021-01-13

Jag la till även en kycklingfond, och det smakade bra! Lättlagat, smidigt recept, eftersom man inte behöver hacka massa lök och grönsaker :):)

Örjan

2021-01-11

Knappt ätbart. Följde receptet. Går inte att riva frusen blomkål. För svag kryddning. 1 msk koriander (frön) 2 tsk spiskummin Fick gå i

Caroline

2020-12-15

Gott och lättlagat