Korvstroganoff med blomkål

Korvstroganoff med blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Annorlunda korvstroganoff med blomkål.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g falukorv
  • 300 g blomkål
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Strimla korven och skär blomkålen i mindre bitar.
  2. Stek korv, blomkål, lök, vitlök och tomatpuré i smör i en stor stekpanna. Stek under omrörning ca 4 min.
  3. Tillsätt senap, krossade tomater, vatten och grädde. Låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera stroganoffen med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2020-01-14

Gjorde denna med vegkorv och havregrädde. Kryddade också extra med grönsaksbuljong och lite chili. Gott!

Marita

2017-10-03

Detta har blivit en favorit i familjen! Snabblagat och mycket gott!

Ingegerd

2017-08-28

Ett minus för krossade tomaterna, nu när det finns svenska färska.

Korvstroganoff med blomkål
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 300 g falukorv
  • 300 g blomkål
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk smör
  • 1 msk fransk senap
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • salt och peppar
  • Till servering
  • 3 dl ris
  • 70 g salladsmix

Korvstroganoff med blomkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Annorlunda korvstroganoff med blomkål.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Strimla korven och skär blomkålen i mindre bitar.
  2. Stek korv, blomkål, lök, vitlök och tomatpuré i smör i en stor stekpanna. Stek under omrörning ca 4 min.
  3. Tillsätt senap, krossade tomater, vatten och grädde. Låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera stroganoffen med ris och sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2020-01-14

Gjorde denna med vegkorv och havregrädde. Kryddade också extra med grönsaksbuljong och lite chili. Gott!

Marita

2017-10-03

Detta har blivit en favorit i familjen! Snabblagat och mycket gott!

Ingegerd

2017-08-28

Ett minus för krossade tomaterna, nu när det finns svenska färska.