Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås
  • Tid 35 min

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

3.87 (119 betyg)

Den smakrika såsen är ljuvlig att låta spaghettin såsa runt i!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 4 dl finriven parmesan
  • 1 dl persilja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
Tomat- och paprikasås:
  • 1 burk grillad paprika i olja (ca 290 g)
  • 1 hackad gul lök
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • salt
Topping:
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl riven parmesan
  • 0.5 citron, finrivet skal
Till servering:
  • spagetti
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 min. Smaka av med salt. Mixa ev såsen.

  2. 2

    Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 min. Servera med nykokt pasta och toppa med persilja, parmesan och ev citronskal.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Gör sås och frikadeller dagen innan och koka bara pastan till servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

16 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Suzanne Clausen

    Gourme, så goda!

  • Rebecca

    Jättegott! Festlig nog att bjuda på vid fest. Rekommenderar linguine till.

  • Hanna webbredaktör

    Till Erika: Alla recept är provlagade så tiden ska stämma bra.

  • Annika

    Jag tycker receptet håller. Mycket gott 😊

Visa fler