Kinesisk färspanna

Kinesisk färspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Färs, soja och kål är en klassisk kombination – det är såå gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g köttfärs
  • 3 dl ris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök
  • 200 g vitkål eller salladskål
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g ingefära, riven
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk persilja till garnering
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla lök, kål och chili fint.
  2. Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, soja och socker i färsen och stek någon minut till.
  3. Vänd ner lök, kål och chili och stek ytterligare 3–4 min. Smaka av med salt och peppar och toppa ev med hackad persilja. Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-10-18

Ännu godare om man lägger till paprika och morot samt lite fond, sesamolja och färsk koriander. Jag följer inte måtten slaviskt utan använder recept mer som inspiration och gör min egen version.

Anders

2021-03-03

Nej det här var inte så gott som jag hade väntat mig. Jag använde en spansk peppar, medelstark och det räckte inte alls till. Satte därför till lite sambal oelek för att få upp kryddningen (nästan för mycket :-) ) Använde säkert nästan dubbla mängden salt och jag är ingen saltälskare. Nästa gång, och jag tror det blir en nästa gång, kommer jag att skippa vattnet, det tillför ingenting, tvärtom tycker jag.

Anna

2021-01-19

God köttfärsrätt och roligt att kunna laga med asiatisk touch utan ”krångliga” råvaror. Håller med Marsha om att sältan var dålig, men med lite extra soja o salt blev det bra.

Marsha

2019-07-09

Följde receptet och la till jordnötter. Men dåligt med sälta. Ja ska ta med lite grönsaksbuljong i vattnet nästa gång

Ingela

2019-07-06

Följde inte receptet helt, tog mindre ingefära o mindre chili så det blev dåligt med smak. Ska göra efter receptet nästa gång

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Kinesisk färspanna
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g köttfärs
  • 3 dl ris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök
  • 200 g vitkål eller salladskål
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g ingefära, riven
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk persilja till garnering
  • 0.5 tsk salt

Kinesisk färspanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(78)

Färs, soja och kål är en klassisk kombination – det är såå gott!

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla lök, kål och chili fint.
  2. Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, soja och socker i färsen och stek någon minut till.
  3. Vänd ner lök, kål och chili och stek ytterligare 3–4 min. Smaka av med salt och peppar och toppa ev med hackad persilja. Servera med ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2021-10-18

Ännu godare om man lägger till paprika och morot samt lite fond, sesamolja och färsk koriander. Jag följer inte måtten slaviskt utan använder recept mer som inspiration och gör min egen version.

Anders

2021-03-03

Nej det här var inte så gott som jag hade väntat mig. Jag använde en spansk peppar, medelstark och det räckte inte alls till. Satte därför till lite sambal oelek för att få upp kryddningen (nästan för mycket :-) ) Använde säkert nästan dubbla mängden salt och jag är ingen saltälskare. Nästa gång, och jag tror det blir en nästa gång, kommer jag att skippa vattnet, det tillför ingenting, tvärtom tycker jag.

Anna

2021-01-19

God köttfärsrätt och roligt att kunna laga med asiatisk touch utan ”krångliga” råvaror. Håller med Marsha om att sältan var dålig, men med lite extra soja o salt blev det bra.

Marsha

2019-07-09

Följde receptet och la till jordnötter. Men dåligt med sälta. Ja ska ta med lite grönsaksbuljong i vattnet nästa gång

Ingela

2019-07-06

Följde inte receptet helt, tog mindre ingefära o mindre chili så det blev dåligt med smak. Ska göra efter receptet nästa gång

Liknande recept

Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Biff rydberg med en twist

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(25)