Kinesisk färspanna
  • Tid 25 min

Kinesisk färspanna

4.2 (10 betyg)

Färs, soja och kål är en klassisk kombination – det är såå gott!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g köttfärs
  • 3 dl ris
  • 1 msk neutral olja
  • 1 gul lök
  • 200 g vitkål eller salladskål
  • 1 röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 40 g ingefära, riven
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • färsk persilja till garnering
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och bryn färsen. Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Strimla lök, kål och chili fint.

  2. 2

    Tillsätt vitlök, ingefära, vatten, soja och socker i färsen och stek någon minut till.

  3. 3

    Vänd ner lök, kål och chili och stek ytterligare 3–4 min. Smaka av med salt och peppar och toppa ev med hackad persilja. Servera med ris.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar