Korv Stroganoff med grön curry
  • Tid 20 min

Korv Stroganoff med grön curry

2.67 (9 betyg)

En korvklassiker med smak från Asien.

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g falukorv
  • 2 msk olja
  • 1 strimlad gul lök
  • 300 g tunt skivad morot
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • salt
  • svartpeppar
Böngroddar:
  • 150 g böngroddar
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sesamfrö eventuellt
Till servering:
  • 3 dl ris
  • färsk koriander
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Skär korven i bitar. Hetta upp hälften av oljan i en rymlig stekpanna eller gryta och stek korven till fin färg. Lägg den åt sidan.

  3. 3

    Hetta upp resten av oljan och stek lök och morot ett par min. Tillsätt currypasta och kokosmjölk, koka upp och låt sjuda 5 min. Smaka ev av med salt och peppar.

Böngroddar

  1. 1

    Blanda groddar med sesamolja och ev sesamfrön. Servera med kokt ris, böngroddarna och färsk koriander.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marika

    Ingen jättehit med grön currypasta, men med röd (1,5-2 msk) + 1 msk fisksås! Vi gillar sås, så det blev dubbel sats. Använde även majzena för att göra den tjockare. Jättgott!

  • Inger Mossfeldt

    Jag tog röd currypasta eftersom jag saknade grön. Jag tog även i lite majsstärkelse, för att få såsen simmigare. Toppen!

  • Johanna

    Jag hade ingen currypasta så jag tog vanlig curry istället. Det blev supergott!

  • tina hjorth

    Mycket gott. Hade lite mazena i såsen för att få den lite tjockare. Kan rekommendera rätten