Falukorvsgratäng

Falukorvsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Härliga falukorven med sin följeslagare potatismoset samsas i en form. Klassiska smaker som tomat, senap och ost hänger med in i ugnen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g Änglamark potatis, gärna mjölig
  • 25 g Änglamark smör
  • 1 dl Änglamark mjölk
  • 1 tsk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark gul lök, klyftad eller hackad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g Änglamark falukorv, i mindre bitar
  • 2 msk Änglamark tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 msk Änglamark senap
  • 1 dl Änglamark lagrad ost, riven
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten, ca 25 min. Mosa och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och korv ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut till. Häll i tomater och senap och låt småputtra ca 3 min.
  3. Skeda upp potatismoset i en gratängform längs kanterna och lägg korven i mitten. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen till fin färg ca 10 min.

Servering

Garnera gärna med persilja.

Tips

Ta vara på potatismoset som ev blivit över från gårdagens middag.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniel

2022-04-20

Tack för att ni uppdaterat!

Daniel

2022-01-16

Och hur länge ska potatisen koka?

Daniel

2022-01-16

Hur länge ska den gratineras?

Checkbox Coop

2021-01-20

Till Annie: Det ska vara konserverade körsbärstomater på burk. Lycka till! :)

Annie

2021-01-19

Fråga! En burk körsbärstomater, menar ni färska eller sådana i burk i sås?

Eeva

2018-01-11

Om man tänker på matsvinn så skulle kanske klyftpotatis eller potatishalvor vara lite bättre alternativ. Då behåller man ju skalet.. och personligen tycker jag att det går betydligt lättare att göra än mos. Smaksak. Ändå värt att fundera över, inte sant? :)

Sandra

2017-12-17

Lätt att laga tillsammans med sitt barn.

Kenneth

2017-11-19

Fantastiskt gott!

Falukorvsgratäng
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g Änglamark potatis, gärna mjölig
  • 25 g Änglamark smör
  • 1 dl Änglamark mjölk
  • 1 tsk Änglamark neutral olja
  • 1 Änglamark gul lök, klyftad eller hackad
  • 1 Änglamark vitlöksklyfta, finhackad
  • 400 g Änglamark falukorv, i mindre bitar
  • 2 msk Änglamark tomatpuré
  • 1 burk körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 msk Änglamark senap
  • 1 dl Änglamark lagrad ost, riven
  • 1 tsk salt

Falukorvsgratäng

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Härliga falukorven med sin följeslagare potatismoset samsas i en form. Klassiska smaker som tomat, senap och ost hänger med in i ugnen.

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten, ca 25 min. Mosa och tillsätt smör och mjölk. Rör kraftigt till ett fluffigt mos och smaka av med salt.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök och korv ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och stek under omrörning någon minut till. Häll i tomater och senap och låt småputtra ca 3 min.
  3. Skeda upp potatismoset i en gratängform längs kanterna och lägg korven i mitten. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen till fin färg ca 10 min.

Servering

Garnera gärna med persilja.

Tips

Ta vara på potatismoset som ev blivit över från gårdagens middag.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Daniel

2022-04-20

Tack för att ni uppdaterat!

Daniel

2022-01-16

Och hur länge ska potatisen koka?

Daniel

2022-01-16

Hur länge ska den gratineras?

Checkbox Coop

2021-01-20

Till Annie: Det ska vara konserverade körsbärstomater på burk. Lycka till! :)

Annie

2021-01-19

Fråga! En burk körsbärstomater, menar ni färska eller sådana i burk i sås?

Eeva

2018-01-11

Om man tänker på matsvinn så skulle kanske klyftpotatis eller potatishalvor vara lite bättre alternativ. Då behåller man ju skalet.. och personligen tycker jag att det går betydligt lättare att göra än mos. Smaksak. Ändå värt att fundera över, inte sant? :)

Sandra

2017-12-17

Lätt att laga tillsammans med sitt barn.

Kenneth

2017-11-19

Fantastiskt gott!