Salsicciapasta

Salsicciapasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(82)

Färsk salsiccia i smakrik och krämig pastasås av tomat, örter och italiensk färskost. Toppa med riven ost och färsk basilika. En fantastisk pastarätt!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g pasta, gärna paccheri
  • Pastasås
  • 350 g färsk salsicciakorv (rå)
  • 3 msk olivolja
  • 1 torkade peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl grovhackad färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 170 g mascarpone
  • 2 dl färskriven pecorinoost
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • riven pecorinoost
  • färsk basilika eller oregano

Gör så här

  1. Dra av skinnet från salsiccian. Hacka till en färs. Hetta upp olja i en kastrull och fräs salsiccia och peperoncini.
  2. Fräs under omrörning utan att det får färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, fräs med någon minut till.
  3. Släng peperoncinon och häll i passerade tomater, oregano, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen småputtra ca 30 min. Släng lagerbladet.
  4. Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka någon minut mindre än enligt förpackningens anvisning.
  5. Häll den avrunna pastan i pastasåsen och rör ner mascarpone och peccorino. Servera direkt med mer pecorino och ev färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-20

Hej Isabell, i ingredienslistan står att löken ska vara finhackad, därför står det inte med i beskrivningen. Och peperoncinin slänger man för att den inte ska ge för mycket smak. Kul att du gillar receptet!

Isabell

2021-05-19

Aningen konstig disposition i receptet. Varför ska man inte börja med att hacka löken? Sen är det lite konstigt "Släng peperoncinon och..." under punkt nr 3. I övrigt är det ett bra recept.

Elisabeth Andersson

2020-04-28

Så sjukt gott. En favorit som återkommer då och då!!

Klara

2020-04-23

Tog mindre chili-flakes för att göra den mer barnvänlig.

Martin

2020-02-07

Tog en halv tesked chiliflakes och en halv tesked svartpeppar. Oh my, för starkt!!!!

Isa

2019-08-04

Supergott recept som jag gjort flera gånger! Har testat att ha i grovriven zucchini och morot, det blev riktigt bra!

Irena

2017-04-01

Modifierade lite efter vad som fanns i kylskåpet ex färsk chorizo istället.. grymt gott!

Cecilia

2017-03-30

Kanongott!!!

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Zucchinibollar med pasta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Fylld färsk pasta med fetaost, spenat och valnötter

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sparrispasta med parmesan

Betyg
Betyg
(38)
Salsicciapasta
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g pasta, gärna paccheri
  • Pastasås
  • 350 g färsk salsicciakorv (rå)
  • 3 msk olivolja
  • 1 torkade peperoncini eller 1 tsk chiliflakes
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 500 g passerade tomater
  • 1 dl grovhackad färsk oregano (eller 1 tsk torkad)
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 170 g mascarpone
  • 2 dl färskriven pecorinoost
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • riven pecorinoost
  • färsk basilika eller oregano

Salsicciapasta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(82)

Färsk salsiccia i smakrik och krämig pastasås av tomat, örter och italiensk färskost. Toppa med riven ost och färsk basilika. En fantastisk pastarätt!

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet från salsiccian. Hacka till en färs. Hetta upp olja i en kastrull och fräs salsiccia och peperoncini.
  2. Fräs under omrörning utan att det får färg. Tillsätt lök och fänkålsfrön, fräs med någon minut till.
  3. Släng peperoncinon och häll i passerade tomater, oregano, lagerblad, salt och peppar. Låt såsen småputtra ca 30 min. Släng lagerbladet.
  4. Lägg pastan i kokande saltat vatten och koka någon minut mindre än enligt förpackningens anvisning.
  5. Häll den avrunna pastan i pastasåsen och rör ner mascarpone och peccorino. Servera direkt med mer pecorino och ev färska örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-05-20

Hej Isabell, i ingredienslistan står att löken ska vara finhackad, därför står det inte med i beskrivningen. Och peperoncinin slänger man för att den inte ska ge för mycket smak. Kul att du gillar receptet!

Isabell

2021-05-19

Aningen konstig disposition i receptet. Varför ska man inte börja med att hacka löken? Sen är det lite konstigt "Släng peperoncinon och..." under punkt nr 3. I övrigt är det ett bra recept.

Elisabeth Andersson

2020-04-28

Så sjukt gott. En favorit som återkommer då och då!!

Klara

2020-04-23

Tog mindre chili-flakes för att göra den mer barnvänlig.

Martin

2020-02-07

Tog en halv tesked chiliflakes och en halv tesked svartpeppar. Oh my, för starkt!!!!

Isa

2019-08-04

Supergott recept som jag gjort flera gånger! Har testat att ha i grovriven zucchini och morot, det blev riktigt bra!

Irena

2017-04-01

Modifierade lite efter vad som fanns i kylskåpet ex färsk chorizo istället.. grymt gott!

Cecilia

2017-03-30

Kanongott!!!

Liknande recept

Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Zucchinibollar med pasta

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Pastagratäng med köttfärs

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Pasta gorgonzola

Betyg
Betyg
(61)
Spara recept

Fylld färsk pasta med fetaost, spenat och valnötter

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Tomatsoppa i termos med fetaost och bönpasta

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lasagne med fetaost och paprika

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Sparrispasta med parmesan

Betyg
Betyg
(38)