Panpizza
  • Tid 30 min + 1 tim jästid
  • Ugn 250º

Panpizza

5 (2 betyg)

Använd gärna din gjutjärnspanna till att grädda pizzorna i.

  • Tillagningstid 30 min + 1 tim jästid
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten, 37°
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 dl havre- eller havrekli till utbakningen
Fyllning:
  • 2 dl färdig tomatsås
  • 2 färska mozzarellaostar, brutna i bitar (à 125 g)
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 3 dl riven mozzarella
  • 8 skivade champinjoner
  • 2 tsk torkad oregano
Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 dl torrostade pinjenötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt mjöl och linfrön, arbeta ihop till en deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 tim.

  2. 2

    Dela degen i 2 delar. Strö kli på bakbordet och kavla ut till 2 runda pizzor. Lägg pizzabottnarna i 2 runda ugnsfasta formar så att kanten sticker ut ca 5 cm. Bred på tomatsås och fördela färsk mozzarella, salami, riven mozzarella och champinjoner. Vik in kanterna och strö över oregano.

  3. 3

    Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Toppa med rucola och pinjenötter vid servering.

  4. 4

    Använd gärna din gjutjärnspanna till att gädda pizzorna i.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Toppa pizzan med vad du hittar i kylskåpet. Nästan allt är gott på pizza!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar