Cacio e pepe-pizza

Cacio e pepe-pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Färdig pizzadeg som toppas med crème fraiche, riven pecorino och massor med svartpeppar. Passar perfekt att servera som tilltugg till drinken.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl riven pecorinoost
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut pizzadegen och bred på crème fraiche. Strö över pecorino och peppar. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.
  2. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på den varma pizzan. Riv över citronskal (endast det gula). Ringla ev över lite olja och strö över peppar.

Tips

Passar perfekt att servera som tilltugg till drinken.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cacio e pepe-pizza
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1 pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 3 dl riven pecorinoost
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 125 g mozzarella
  • 1 citron, finrivet skal
  • olivolja

Cacio e pepe-pizza

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Färdig pizzadeg som toppas med crème fraiche, riven pecorino och massor med svartpeppar. Passar perfekt att servera som tilltugg till drinken.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut pizzadegen och bred på crème fraiche. Strö över pecorino och peppar. Grädda mitt i ugnen till fin färg, ca 15 min.
  2. Bryt mozzarellan i bitar och lägg på den varma pizzan. Riv över citronskal (endast det gula). Ringla ev över lite olja och strö över peppar.

Tips

Passar perfekt att servera som tilltugg till drinken.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!