Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan
  • Tid 30 min

Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

5 (1 betyg)

En enda korv behövs för att ge smak och karaktär till en rätt för fyra personer. Recept av Stefan Ekengren

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 7

Ingredienser

4 förrättsportioner
  • 2 isbergssalladshuvud
  • 1 chorizo
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.33 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven parmesan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär varje salladshuvud i två stycken 3 cm tjocka skivor genom roten så att bladen håller ihop. (Spara de rundade kantbitarna till något annat.)

  2. 2

    Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem knapriga i olja. Lägg dem på ett fat och häll oljan från stekpannan i en kastrull.

  3. 3

    Häll i grädde och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop till tjockare konsistens. Hetta upp en torr grill- eller stekpanna och stek salladen genomvarm på båda sidor.

  4. 4

    Lägg salladsskivorna på tallrikar och stick ner korvskivorna mellan bladen. Skumma upp såsen med en mixerstav och häll direkt upp över salladen. Toppa med parmesan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar