Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En enda korv behövs för att ge smak och karaktär till en rätt för fyra personer. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner
  • 2 isbergssalladshuvud
  • 1 chorizo
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.33 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven parmesan

Gör så här

  1. Skär varje salladshuvud i två stycken 3 cm tjocka skivor genom roten så att bladen håller ihop. (Spara de rundade kantbitarna till något annat.)
  2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem knapriga i olja. Lägg dem på ett fat och häll oljan från stekpannan i en kastrull.
  3. Häll i grädde och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop till tjockare konsistens. Hetta upp en torr grill- eller stekpanna och stek salladen genomvarm på båda sidor.
  4. Lägg salladsskivorna på tallrikar och stick ner korvskivorna mellan bladen. Skumma upp såsen med en mixerstav och häll direkt upp över salladen. Toppa med parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-25

Vilken komplimang, Johan! Och vi håller med om att det är ett busenkelt och gott recept!

Johan

2022-04-22

”Jag vill inte att det ska ta slut!” - sambon, en fredagkväll efter jobbet när hon blev bjuden på denna enkla och goda rätt Tack Stefan för ett bra recept och en trevligt kväll!

Checkbox Coop

2022-03-18

Vilket bra knep! Tack!

Martina

2022-03-17

lättlagat och gott, ersatte vattnet med vitt vin, blev ytterligare ett lyft på rätten

Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 2 isbergssalladshuvud
  • 1 chorizo
  • 0.5 dl olivolja
  • 3 dl grädde
  • 0.5 dl vatten
  • 0.33 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl riven parmesan

Grillpannestekt isbergssallad med krämig chorizosås och parmesan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

En enda korv behövs för att ge smak och karaktär till en rätt för fyra personer. Recept av Stefan Ekengren

Tillagningstid: 30 min
4 förrättsportioner

Gör så här

  1. Skär varje salladshuvud i två stycken 3 cm tjocka skivor genom roten så att bladen håller ihop. (Spara de rundade kantbitarna till något annat.)
  2. Skär korven i 1 cm tjocka skivor och stek dem knapriga i olja. Lägg dem på ett fat och häll oljan från stekpannan i en kastrull.
  3. Häll i grädde och vatten, smula ner buljongtärningen. Låt koka ihop till tjockare konsistens. Hetta upp en torr grill- eller stekpanna och stek salladen genomvarm på båda sidor.
  4. Lägg salladsskivorna på tallrikar och stick ner korvskivorna mellan bladen. Skumma upp såsen med en mixerstav och häll direkt upp över salladen. Toppa med parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-04-25

Vilken komplimang, Johan! Och vi håller med om att det är ett busenkelt och gott recept!

Johan

2022-04-22

”Jag vill inte att det ska ta slut!” - sambon, en fredagkväll efter jobbet när hon blev bjuden på denna enkla och goda rätt Tack Stefan för ett bra recept och en trevligt kväll!

Checkbox Coop

2022-03-18

Vilket bra knep! Tack!

Martina

2022-03-17

lättlagat och gott, ersatte vattnet med vitt vin, blev ytterligare ett lyft på rätten