Morot- och halloumibiffar med klyftpotatis

Morot- och halloumibiffar med klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Vegetariska biffar med rivna morötter och halloumi som serveras med klyftpotatis och äppeltzatziki.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • Biffar
  • 200 g halloumi
  • 200 g morötter
  • 2 ägg
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 msk oregano
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Äppeltzatziki
  • 1 äpple
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Blanda potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Riv halloumi och morötter grovt. Blanda med ägg, ströbröd, oregano, salt och svartpeppar. Forma till biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna till fin färg på båda sidor.
  3. Riv äpplet grovt och blanda med yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatis, lök och äppeltzatziki.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-07

Kul att du gillar våra biffar, Kirsi-Marja!

Kirsi-Marja

2022-07-06

Har gjort detta en gång innan och nu provade jag med 3 ägg, då höll degen ihop bättre i stekpannan. Annars toppen bra recept <3

Morot- och halloumibiffar med klyftpotatis
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • Biffar
  • 200 g halloumi
  • 200 g morötter
  • 2 ägg
  • 0.75 dl ströbröd
  • 0.5 msk oregano
  • 1 krm salt
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Äppeltzatziki
  • 1 äpple
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt och svartpeppar

Morot- och halloumibiffar med klyftpotatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(30)

Vegetariska biffar med rivna morötter och halloumi som serveras med klyftpotatis och äppeltzatziki.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i klyftor. Blanda potatis med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  2. Riv halloumi och morötter grovt. Blanda med ägg, ströbröd, oregano, salt och svartpeppar. Forma till biffar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna till fin färg på båda sidor.
  3. Riv äpplet grovt och blanda med yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar. Servera biffarna med potatis, lök och äppeltzatziki.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-07

Kul att du gillar våra biffar, Kirsi-Marja!

Kirsi-Marja

2022-07-06

Har gjort detta en gång innan och nu provade jag med 3 ägg, då höll degen ihop bättre i stekpannan. Annars toppen bra recept <3