
Palak paneer med halloumi
Smakrik kryddig vegetarisk indisk palak paneer med halloumi, ingefära, grädde, tomat och spenat.
- 1 gul lök, hackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk finriven färsk ingefära
- 2 msk garam masala
- 0.5 msk gurkmeja
- 2 msk tomatpuré
- neutral olja, till stekning
- 400 g krossade tomater
- 2 dl grädde
- 1 msk flytande honung
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 400 g halloumi
- salt och svartpeppar
- 200 g färsk bladspenat
- Till servering
- 3 dl basmatiris
- yoghurt 10%
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja och tomatpuré i olja tills löken är mjuk.
- Tillsätt krossade tomater, grädde, honung och buljongtärning. Låt sjuda 10 min.
- Skär halloumin i tärningar och stek i olja till fin färg. Tillsätt halloumin i grytan och låt sjuda 5 min till.
- Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med ris och ev yoghurt.
Tips

Chili, chiliflakes eller cayennepeppar kan ge lite hetta till grytan.
Palak paneer med halloumi
Smakrik kryddig vegetarisk indisk palak paneer med halloumi, ingefära, grädde, tomat och spenat.
Gör så här
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja och tomatpuré i olja tills löken är mjuk.
- Tillsätt krossade tomater, grädde, honung och buljongtärning. Låt sjuda 10 min.
- Skär halloumin i tärningar och stek i olja till fin färg. Tillsätt halloumin i grytan och låt sjuda 5 min till.
- Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med ris och ev yoghurt.
Tips

Chili, chiliflakes eller cayennepeppar kan ge lite hetta till grytan.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-09-22
Älskar denna rätt och så enkel att göra! Gillar man garam masala som jag gör så är inte 2 msk för mycket😁
2021-05-17
Jättegod rätt som är enkel att laga. Det blir dock väldigt starkt med 2 msk garam masala. 1 msk räcker gott och väl.
2021-03-04
Riktigt god rätt, uppskattad av sällskap också
2021-03-01
Jättegott!
2021-02-15
Till Katrina: Det stämmer att det ska vara 2 msk garam masala :) Vänligen, Hanna redaktör
2021-02-11
Verkligen gott recept och funkade perfekt med halloumi. Men står det verkligen rätt i mängden av de torkade kryddorna. 2 msk Garam Masala?, jag tog ca 0,5 msk. Ska det möjligtvis vara tsk? Hade ingen gurkmeja hemma så bytte ut det mot curry. Blev smaskigt.
2021-01-26
Så gott! Detta är min favorit.
2021-01-13
Det blev jätte gott (även om vi missade honungen)
2021-01-07
Väldigt god, vi har kört olika varianter på denna. Dels vegetarisk och dels med kyckling. Båda blev riktigt goda!!
2021-01-06
Supergod även med havregrädde
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Therese
2021-09-22
Älskar denna rätt och så enkel att göra! Gillar man garam masala som jag gör så är inte 2 msk för mycket😁
Ulrika
2021-05-17
Jättegod rätt som är enkel att laga. Det blir dock väldigt starkt med 2 msk garam masala. 1 msk räcker gott och väl.
Lars
2021-03-04
Riktigt god rätt, uppskattad av sällskap också
Emmy
2021-03-01
Jättegott!
2021-02-15
Till Katrina: Det stämmer att det ska vara 2 msk garam masala :) Vänligen, Hanna redaktör
Katrina
2021-02-11
Verkligen gott recept och funkade perfekt med halloumi. Men står det verkligen rätt i mängden av de torkade kryddorna. 2 msk Garam Masala?, jag tog ca 0,5 msk. Ska det möjligtvis vara tsk? Hade ingen gurkmeja hemma så bytte ut det mot curry. Blev smaskigt.
Marianne
2021-01-26
Så gott! Detta är min favorit.
Annelie Susanne
2021-01-13
Det blev jätte gott (även om vi missade honungen)
Nancy
2021-01-07
Väldigt god, vi har kört olika varianter på denna. Dels vegetarisk och dels med kyckling. Båda blev riktigt goda!!
Matts
2021-01-06
Supergod även med havregrädde