Palak paneer med halloumi

Palak paneer med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Smakrik kryddig vegetarisk indisk palak paneer med halloumi, ingefära, grädde, tomat och spenat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • neutral olja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g halloumi
  • salt och svartpeppar
  • 200 g färsk bladspenat
  • Till servering
  • 3 dl basmatiris
  • yoghurt 10%

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja och tomatpuré i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, grädde, honung och buljongtärning. Låt sjuda 10 min.
  3. Skär halloumin i tärningar och stek i olja till fin färg. Tillsätt halloumin i grytan och låt sjuda 5 min till.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med ris och ev yoghurt.

Tips

Chili, chiliflakes eller cayennepeppar kan ge lite hetta till grytan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2021-09-22

Älskar denna rätt och så enkel att göra! Gillar man garam masala som jag gör så är inte 2 msk för mycket😁

Ulrika

2021-05-17

Jättegod rätt som är enkel att laga. Det blir dock väldigt starkt med 2 msk garam masala. 1 msk räcker gott och väl.

Lars

2021-03-04

Riktigt god rätt, uppskattad av sällskap också

Emmy

2021-03-01

Jättegott!

Checkbox Coop

2021-02-15

Till Katrina: Det stämmer att det ska vara 2 msk garam masala :) Vänligen, Hanna redaktör

Katrina

2021-02-11

Verkligen gott recept och funkade perfekt med halloumi. Men står det verkligen rätt i mängden av de torkade kryddorna. 2 msk Garam Masala?, jag tog ca 0,5 msk. Ska det möjligtvis vara tsk? Hade ingen gurkmeja hemma så bytte ut det mot curry. Blev smaskigt.

Marianne

2021-01-26

Så gott! Detta är min favorit.

Annelie Susanne

2021-01-13

Det blev jätte gott (även om vi missade honungen)

Nancy

2021-01-07

Väldigt god, vi har kört olika varianter på denna. Dels vegetarisk och dels med kyckling. Båda blev riktigt goda!!

Matts

2021-01-06

Supergod även med havregrädde

Palak paneer med halloumi
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk garam masala
  • 0.5 msk gurkmeja
  • 2 msk tomatpuré
  • neutral olja, till stekning
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl grädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 400 g halloumi
  • salt och svartpeppar
  • 200 g färsk bladspenat
  • Till servering
  • 3 dl basmatiris
  • yoghurt 10%

Palak paneer med halloumi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(76)

Smakrik kryddig vegetarisk indisk palak paneer med halloumi, ingefära, grädde, tomat och spenat.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Stek lök, vitlök, ingefära, garam masala, gurkmeja och tomatpuré i olja tills löken är mjuk.
  2. Tillsätt krossade tomater, grädde, honung och buljongtärning. Låt sjuda 10 min.
  3. Skär halloumin i tärningar och stek i olja till fin färg. Tillsätt halloumin i grytan och låt sjuda 5 min till.
  4. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner spenaten i grytan. Servera med ris och ev yoghurt.

Tips

Chili, chiliflakes eller cayennepeppar kan ge lite hetta till grytan.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Therese

2021-09-22

Älskar denna rätt och så enkel att göra! Gillar man garam masala som jag gör så är inte 2 msk för mycket😁

Ulrika

2021-05-17

Jättegod rätt som är enkel att laga. Det blir dock väldigt starkt med 2 msk garam masala. 1 msk räcker gott och väl.

Lars

2021-03-04

Riktigt god rätt, uppskattad av sällskap också

Emmy

2021-03-01

Jättegott!

Checkbox Coop

2021-02-15

Till Katrina: Det stämmer att det ska vara 2 msk garam masala :) Vänligen, Hanna redaktör

Katrina

2021-02-11

Verkligen gott recept och funkade perfekt med halloumi. Men står det verkligen rätt i mängden av de torkade kryddorna. 2 msk Garam Masala?, jag tog ca 0,5 msk. Ska det möjligtvis vara tsk? Hade ingen gurkmeja hemma så bytte ut det mot curry. Blev smaskigt.

Marianne

2021-01-26

Så gott! Detta är min favorit.

Annelie Susanne

2021-01-13

Det blev jätte gott (även om vi missade honungen)

Nancy

2021-01-07

Väldigt god, vi har kört olika varianter på denna. Dels vegetarisk och dels med kyckling. Båda blev riktigt goda!!

Matts

2021-01-06

Supergod även med havregrädde