Grönkålspaj med fetaost
  • Tid 50 min
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Grönkålspaj med fetaost

2.67 (6 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kyld pajdeg (230 g)
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 500 g fryst, tinad grönkål
  • 2 små rödlökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyfta, rivna
  • 0.5 kruka basilika, grovhackad
  • 150 g fetaost
Till servering:
  • 0.5 granatäpple
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Täck botten i en pajform med pajdegen. Nagga med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen 6–8 min.

  2. 2

    Vispa upp äggen lätt med mjölk och grädde. Tillsätt salt och cayennepeppar.

  3. 3

    Låt grönkålen rinna av i en sil – krama ut vätskan. Fördela grönkål, rödlök, vitlök, basilika och smulad fetaost över det förgräddade pajskalet.

  4. 4

    Häll över äggstanningen och gratinera mitt i ugnen 35–40 min.

  5. 5

    Toppa pajen med granatäppelkärnor. Servera ev med något kallskuret och en grön sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar