Brunchplåt
  • Tid 20 min
  • Ugn 200º

Brunchplåt

3.67 (33 betyg)

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 zucchini
  • 2 färdigkokta majskolvar
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe körsbärstomater på kvist
  • 1 klyftad röd lök
  • 150 g champinjoner
  • 140 g bacon
  • 4 ägg
Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 8 rostade bröd skivor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär zucchini och majs i cirka 3 centimeter tjocka bitar. Lägg dem i en oljad långpanna tillsammans med tomater, rödlöksklyftor, champinjoner och bacon. Stek i ugnen i 10 minuter.

  2. 2

    Ta ut plåten, gör plats för äggen och knäck dem direkt på plåten var för sig. Stek färdigt i ugnen, cirka 6 minuter tills äggvitan stannat.

  3. 3

    Strö över persilja och servera med toast.

Sätt ett betyg

4 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Annika, webbredaktionen

    Anna: Fel av oss, självklart är det inte vegetariskt. Vi taggar om så det hamnar rätt. Tack!

  • Anna

    Jag förstår inte riktigt varför detta recept finns med i kategorin 'vegetariskt'?

  • F70

    Inte så originellt, men enkelt och gott.

  • Lisbeth Andersson

    Ser gott ut och är säkert gott,skall pröva i morgon.