Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg
  • Tid 40 min
  • Ugn 225º

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

3.78 (9 betyg)

En varm sallad på ugnsrostad morot, palsternacka, rödbetor och vitkål toppad med en grön pesto.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g morot
  • 250 g palsternacka
  • 250 g rödbetor
  • 250 g vitkål
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
Spenatpesto
  • 70 g färsk spenat
  • 2 dl parmesanost, finriven
  • 1.5 dl olivolja
  • 1 dl pumpakärnor, torrostade
  • 1 vitlöksklyfta, riven
Pocherat ägg
  • 4 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär alla rotfrukter, vitkål och lök i lika stora bitar. Fördela på en ugnsplåt och vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Spenatpesto:

  1. 1

    Mixa ihop alla ingredienser till en slät pesto och smaka av med salt.

Pocherat ägg:

  1. 1

    Koka upp 2 liter saltat vatten och vinäger i en rymlig kastrull. Rör runt med en sked så det blir en virvel. Knäck i ett ägg åt gången och låt koka ca 3 min. Det går bra att koka 2 ägg i taget. Lyft upp med hålslev. Gulan ska vara rinnig.

  2. 2

    Servera äggen till de rostade rotfrukterna och peston.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Jörgen

    Mycket gott. Vi adderade en halv finhackad röd chili för att skoja till det.