Mexikansk vegopaj
  • Tid 30 min + ca 25 min i ugnen
  • Ugn 200º

Mexikansk vegopaj

4.33 (6 betyg)

Paj går alltid hem och det gör även tacosmakerna! Använd färdigskurna grönsaker så går det både lättare och snabbare.

  • Tillagningstid 30 min + ca 25 min i ugnen
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g Taco mex mix, Hackat & klart
  • 0.5 msk malen spiskummin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk neutral olja
  • 4 ägg
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g riven ost
Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl eller 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl grahamsmjöl
  • 125 g kallt smör, tärnat
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk kallt vatten
Till servering:
  • 1 burk tacosås
  • 70 g salladsmix
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Finfördela smöret i mjölet med fingertopparna eller i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt salt och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt stå i frysen ca 10 min. Nagga med en gaffel och förgrädda mitt i ugnen 10 min.

  2. 2

    Fräs grönsaker med kryddor och salt i olja under omrörning ca 3 min. Vispa lätt ihop ägg, mjölk, grädde och salt. Fördela grönsakerna i pajskalet och strö över osten. Häll på äggstanningen och grädda mitt i ugnen tills pajen har stelnat, ca 25 min. Servera med tacosås och en blandad sallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar