Wokade nudlar med stekt ägg
  • Tid 25 min

Wokade nudlar med stekt ägg

3.66 (29 betyg)

Vegetarisk nudelrätt smaksatt med chili och ingefära.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 250 g äggnudlar
  • 0.5 dl olivolja
  • 4 ägg
  • 70 g sugar snaps
  • 100 g strimlad vitkål
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad rödlök
  • 2 pressade eller rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 msk färsk riven ingefära
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Hetta upp hälften av oljan i en stekpanna eller wok. Vändstek äggen, 1-2 minuter per sida. Hacka eller strimla dem på en skärbräda.

  3. 3

    Hetta upp resten av oljan i en wok och stek grönsakerna på maximal värme 7-8 minuter. Rör om hela tiden.

  4. 4

    Tillsätt nudlar, ägg, sweet chilisås och ingefära. Stek ytterligare ett par minuter och blanda ordentligt.

Sätt ett betyg

8 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Ida

    Jag bytte ut chilisåsen mot currypasta (ca 2 msk) och slängde i en skvätt kokosmjölk. Och bytte, precis som Loise, bort en del av nudlarna mot mer grönsaker. Undrar även varför det är brytbönor på bilden?

  • Ellen

    Superenkelt och jättegott! Hade i cotrongräs också;)

  • Loise

    God smak, men 500g är ALLDELES för mycket nudlar för bara fyra portioner! Hälften hade varit nog. För jag antar att vikten avser okokta nudlar? Öka gärna mängden grönsaker också, t.ex. dubbla mängden vitkål och sugar snaps. Men det är kanske en smaksak.

  • Pernilla

    Serverade med hackade jordnötter. Mums.

Visa fler