Halloumistroganoff med linser

Halloumistroganoff med linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(108)

Krämig halloumistroganoff med tomat, grädde och linser. som serveras med ris och blomkål och toppas med koriander.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g halloumi
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 380 g kokta röda linser, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk dijonsenap
  • Till servering
  • 2 dl basmatiris
  • 300 g blomkålsris (riven blomkål)
  • salt
  • 1 msk smör
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Häll i ris och blomkål och koka tills riset är klart. Strimla halloumin och stek i olja till fin färg. Ta upp ur pannan och fräs lök i olja och tomatpuré.
  2. Häll i passerade tomater, linser, grädde och senap. Låt puttra ca 5 min. Lägg halloumin i såsen och en klick smör i riset. Servera med tärnad gurka och ev koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2022-05-18

Smaklös.

Veronika

2020-10-01

Nej men sjukligt vad gott! Släng i lite spenat för färg och mer grönsaker vetja

Kristin

2020-09-20

Verkligen jättegott och jätteenkelt! :)

Annette

2020-03-04

Så gott!

Halloumistroganoff med linser
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 400 g halloumi
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g passerade tomater
  • 380 g kokta röda linser, avsköljda, på burk (bruttovikt)
  • 1 dl grädde
  • 1.5 msk dijonsenap
  • Till servering
  • 2 dl basmatiris
  • 300 g blomkålsris (riven blomkål)
  • salt
  • 1 msk smör
  • 0.5 gurka
  • 0.5 kruka färsk koriander

Halloumistroganoff med linser

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(108)

Krämig halloumistroganoff med tomat, grädde och linser. som serveras med ris och blomkål och toppas med koriander.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en kastrull. Häll i ris och blomkål och koka tills riset är klart. Strimla halloumin och stek i olja till fin färg. Ta upp ur pannan och fräs lök i olja och tomatpuré.
  2. Häll i passerade tomater, linser, grädde och senap. Låt puttra ca 5 min. Lägg halloumin i såsen och en klick smör i riset. Servera med tärnad gurka och ev koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sanna

2022-05-18

Smaklös.

Veronika

2020-10-01

Nej men sjukligt vad gott! Släng i lite spenat för färg och mer grönsaker vetja

Kristin

2020-09-20

Verkligen jättegott och jätteenkelt! :)

Annette

2020-03-04

Så gott!