Halloumi tikka masala
  • Tid 30 min

Halloumi tikka masala

4.21 (104 betyg)

Klassisk indisk gryta, tikka masala med halloumi. Recept och foto av: Julia Tuvesson

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 2 morötter, grovrivna
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk chiliflakes
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 msk finhackad ingefära
  • 3 tsk garam masala
  • 3 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 800 g kokta svarta bönor, avsköljda på burk (bruttovikt)
  • 1 tsk neutral olja
  • 200 g halloumi, tärnad
  • 0.5 lime, pressad saft
  • salt och svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Fräs morötter, lök, vitlök och chiliflakes i olja i en stekpanna tills löken är mjuk. Tillsätt ingefära, garam masala och tomatpuré.

  2. 2

    Stek ytterligare någon minut under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och crème fraiche, smula ner buljongtärningen. Låt sjuda ca 10 min. Mixa ev såsen slät. Häll i bönorna.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna. Stek halloumin gyllene. Vänd ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

  4. 4

    Toppa med saltrostade cashewnötter, koriander och lime. Servera med kokt jasminris.

Sätt ett betyg

13 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Hanna Karolina

    En återkommande favorit!

  • Agneta

    Verkligen supergott! Brukar ta dubbelt så mycket halloumi så man slipper leta efter den!!

  • Linnéa

    Jättegott!! Behövs 2 halloumi tycker jag! Koriander och cashews som topping är ett måste. Även en skvätt pressad lime!

  • Johanna

    Supergott å enkelt!

Visa fler