Enkel halloumi stroganoff

Enkel halloumi stroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Halloumistroganoff - en vardagsfavorit som hela familjen tycker om! Den går snabbt och är enkel att få ihop. Perfekt för tonåringen att laga.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g halloumi
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • ris

Gör så här

  1. Skär halloumi, eller liknande ost, i strimlor. Riv löken på grova sidan av ett rivjärn.Stek halloum i rapsolja eller annan olja och häll upp på ett fat.
  2. Stek löken i olja och tomatpuré. Tillsätt dijonsenap och vatten. Häll i passerade tomater och grädde. Låt såsen puttra ca 10 min. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Servera stroganoffen med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2020-02-17

God och enkel vardagsrätt. För barnens och enkelhetens skull... Önskar att ni lägger till instruktionsbilderna (som fanns i bladet i medlemstidningen) någonstans i eller vid receptet. Kanske en klickbar länk, enkel att använda för oss som önskar. Min dotter på tio år gjorde efter det receptet och nu hittar vi inte igen just det numret. Tack på Förhand!

Enkel halloumi stroganoff
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g halloumi
  • 1 gul lök
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1.5 msk dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 400 g passerade tomater
  • 2 dl grädde
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • ris

Enkel halloumi stroganoff

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Halloumistroganoff - en vardagsfavorit som hela familjen tycker om! Den går snabbt och är enkel att få ihop. Perfekt för tonåringen att laga.

4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär halloumi, eller liknande ost, i strimlor. Riv löken på grova sidan av ett rivjärn.Stek halloum i rapsolja eller annan olja och häll upp på ett fat.
  2. Stek löken i olja och tomatpuré. Tillsätt dijonsenap och vatten. Häll i passerade tomater och grädde. Låt såsen puttra ca 10 min. Tillsätt osten. Smaka av med salt och peppar. Servera stroganoffen med kokt ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Helen

2020-02-17

God och enkel vardagsrätt. För barnens och enkelhetens skull... Önskar att ni lägger till instruktionsbilderna (som fanns i bladet i medlemstidningen) någonstans i eller vid receptet. Kanske en klickbar länk, enkel att använda för oss som önskar. Min dotter på tio år gjorde efter det receptet och nu hittar vi inte igen just det numret. Tack på Förhand!