Bulgursallad
  • Tid 40 min

Bulgursallad

3.67 (3 betyg)

En variant på klassisk tabbouleh av Zeina Mourtada

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 20

Ingredienser

4 portioner
  • 3 dl bulgur
  • 1 rödlök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 gurka
  • 3 sivri-paprika, eller röd paprika
  • 1 kruka färsk persilja
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 salladslökar
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 små citroner, pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk crema di balsamico
  • 1 röd chili
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka bulgurn några minuter kortare än anvisningen på förpackningen för en mer al dente konsistens.

  2. 2

    Stek löken mjuk och glansig i olja. Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och fräs någon minut till. Finhacka gurka och paprika. Strimla örter och salladslök fint.

  3. 3

    Rör ihop den varma bulguren med lökblandningen tills allt har en fin röd färg. Låt svalna. Tillsätt torkad mynta, spiskummin, cayennepeppar, svartpeppar och salt.

  4. 4

    Pressa ner citronsaften och ringla över olja och crema di balsamico. Vänd ner alla grönsaker och örter och häll upp på ett serveringsfat. Garnera med skivad chili.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar