Knäckebröd
  • Tid 3 tim
  • Ugn 175-200º

Knäckebröd

3.64 (22 betyg)

Ett glutenfritt knäckebröd med smak av kokos och sesam.

  • Tillagningstid 3 tim
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 175-200º

Ingredienser

8 stycken
  • 1 liter vatten
  • 2 dl hirs
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl linfrö
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk olja
  • 3 msk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka vatten och hirs i 15 minuter. Blanda i rismjöl, sesamfrö, linfrö, solrosfrö och kokosflingor. Rör till en lös deg. Tryck ut till tunna kakor mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt.

  2. 2

    Grädda två plåtar åt gången i ugnen 45-60 minuter. Vänd på brödet och grädda ytterligare 10 minuter på andra sidan.

  3. 3

    Receptet är glutenfritt och inspirerat av Vidarklinikens knäckebröd.

Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Sarah

    Yay! Tror jag. Men ni har inte skrivit ut vad man skall med oljan till!

  • Ylva Nyquist

    Dessa knäckebröd är beroendeframkallande! Så jätte goda.