Risotto
  • Tid 25 min

Risotto

0 (0 betyg)

Risotto är gott att äta både som det är och som ett tillbehör.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk olivolja eller smör
  • 3 dl aborio- eller avorioris
  • 1.5 dl torrt vitt vin eller buljong
  • 1 liter höns-, kalv-, grönsaks- eller svampbuljong, varm
  • 2 dl finriven parmesanost
Risotto milanese:
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl arborio- eller avorioris
  • 1.5 dl torrt vitt vin
  • 1 liter varm kalvbuljong
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 0.5 g saffran
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

Grundrecept på risotto

  1. 1

    Fräs finhackad lök mjuk och glansig i olivolja utan att löken bryns. Tillsätt riset och rör tills det känns nästan torrt och ser genomskinligt ut. Häll på vinet och låt det ånga bort. Häll på 3 deciliter av den varma buljongen, rör om. Sänk värmen och låt buljongen koka in. Rör då och då. Tillsätt därefter 1 deciliter buljong åt gången, rör och koka in tills risotton är krämig. Totalt ska riset kokas 15-18 minuter. Rör ner osten och servera omedelbart.

Risotto milanese

  1. 1

    Rör ut saffranet i 3 matskedar av buljongen och tillsätt när risotton kokat 10 minuter. Följ i övrigt grundreceptet ovan.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar