Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Fantastisk god risotto med kantareller, vin och parmesan. Passar perfekt som härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk smör
  • 250 g kantareller, borstade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl arborioris eller annat risottoris
  • 7 dl varmt vatten
  • 2 msk svampfond eller kycklingfond
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 3 dl hyvlad parmesan, till servering
  • färsk timjan, till servering

Gör så här

  1. Fräs lök i smör i en gryta. Tillsätt svampen och höj värmen. Stek under omrörning tills svampen vätskat av sig och fått fin färg. Salta och peppra och rör ner riset. Mät upp vattnet och blanda med fonden. Häll vinet på riset och tillsätt ca 1 dl av buljongen. Sänk värmen och låt sjuda.
  2. Häll i mer buljong allteftersom den kokat in i riset. När vätskan nästan kokat in och riset fortfarande har lite tuggmotstånd är risotton klar. Rör ner smör eller olja. Servera direkt och toppa med hyvlad parmesan och färsk timjan.

Tips

Stek några av svamparna extra knapriga och lägg ovanpå vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellpannkaka med lök- och äppelkompott

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lamm- och champinjonburgare

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svamplasagne

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Kycklinggryta med champinjoner och vin

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ljummen svampsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(59)
Kantarellrisotto
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk smör
  • 250 g kantareller, borstade
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 3 dl arborioris eller annat risottoris
  • 7 dl varmt vatten
  • 2 msk svampfond eller kycklingfond
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk smör eller olivolja
  • 3 dl hyvlad parmesan, till servering
  • färsk timjan, till servering

Kantarellrisotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Fantastisk god risotto med kantareller, vin och parmesan. Passar perfekt som härlig höstmiddag.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök i smör i en gryta. Tillsätt svampen och höj värmen. Stek under omrörning tills svampen vätskat av sig och fått fin färg. Salta och peppra och rör ner riset. Mät upp vattnet och blanda med fonden. Häll vinet på riset och tillsätt ca 1 dl av buljongen. Sänk värmen och låt sjuda.
  2. Häll i mer buljong allteftersom den kokat in i riset. När vätskan nästan kokat in och riset fortfarande har lite tuggmotstånd är risotton klar. Rör ner smör eller olja. Servera direkt och toppa med hyvlad parmesan och färsk timjan.

Tips

Stek några av svamparna extra knapriga och lägg ovanpå vid servering.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kantarellpannkaka med lök- och äppelkompott

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lamm- och champinjonburgare

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Svamplasagne

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Kycklinggryta med champinjoner och vin

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta med svampsås

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ljummen svampsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(59)