Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter
  • Tid 35 min

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

5 (3 betyg)

En krämig risotto med rostade nötter, getost och rödbetor ... Magisk kombination!

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg färska rödbetor
  • 0.5 knipplök, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
Till servering
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g chèvre
  • 70 g rucola
  • flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor.

  2. 2

    Fräs löken 1 minut i olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs 1 minut till. Häll i buljong och vin lite i taget i omgångar under tiden riset sjuder på svag värme. Rör då och då.

  3. 3

    Risotton ska vara krämig, inte torr. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnugga loss skalet i en kökshandduk och hacka nötterna grovt.

  4. 4

    Häll upp risotton på ett serveringsfat och toppa med rödbetor, bitar av chèvre, rucola och hasselnötter. Strö över flingsalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det är även gott att rosta rödbetorna i ugnen.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Tilda

    Jättegod!