Spenatrisotto med skinkschnitzel
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Spenatrisotto med skinkschnitzel

5 (3 betyg)

Krämig risotto ger sådan helgkänsla. Det är nästan meditativt att stå och röra i den

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g skinkschnitzel av skinkinnanlår
  • 2 tsk flingsalt
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 msk olja eller smör
Ugnsbakad tomatsallad:
  • 250 g körsbärstomater, delade
  • 200 g gul lök, klyftad
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • flingsalt
Spenatrisotto:
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 2 dl arborioris eller carnaroliris
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 70 g bladspenat
  • 1 msk smör
  • 50 g parmesanost, finriven
  • olivolja
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tomatsallad: Sätt ugnen på 175°. Lägg tomaterna med snittytan uppåt på en plåt tillsammans med löken. Baka mitt i ugnen 10–15 min. Hacka basilikan grovt och vänd försiktigt runt ett varv med tomaterna. Ringla över lite olja och strö över salt.

Spenatrisotto:

  1. 1

    Fräs lök, vitlök och ris i olivolja i en vid kastrull någon minut. Häll i vinet och 3 dl av buljongen. Sjud risotton på medellåg värme och rör om då och då. Späd vartefter vätskan kokat in i riset med resterande buljong.

  2. 2

    Rör ner spenat, smör och parmesanost när riskornen är mjuka med ett lätt tuggmotstånd, efter ca 15 min. Smaka av med salt och servera direkt.

  3. 3

    Salta och peppra köttskivorna. Hetta upp en stekpanna. Stek dem ca 2 min per sida i smör.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Medan du står och rör i risotton passar det bra att knapra på en crostini (se coop.se).
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar