Risotto med karljohansvamp

Risotto med karljohansvamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Krämig risotto med svamp och ost, enkel att laga och perfekt när man vill äta vegetariskt till middag.

Tillagningstid: 35 min + 30 min blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl arborioris eller avorioris
  • 25 g torkad karljohansvamp
  • 1 liter vatten
  • 3 msk svampfond eller kantarellfond
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 50 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 dl riven parmesan + till servering

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.
  2. Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna. Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.
  3. Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.
  4. Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Risotto med karljohansvamp
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl arborioris eller avorioris
  • 25 g torkad karljohansvamp
  • 1 liter vatten
  • 3 msk svampfond eller kantarellfond
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 50 g smör
  • 100 g riven lagrad ost
  • 1 dl riven parmesan + till servering

Risotto med karljohansvamp

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Krämig risotto med svamp och ost, enkel att laga och perfekt när man vill äta vegetariskt till middag.

Tillagningstid: 35 min + 30 min blötläggning
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg den torkade svampen i en skål och häll över vattnet. Låt svampen ligga i blöt 30 min. Sila av men spara vattnet. Skär svampen i små bitar.
  2. Blanda blötläggningsvattnet med fonden i en kanna. Värm oljan i en kastrull och fräs löken mjuk utan att den får färg. Tillsätt ris, svamp och saffran.
  3. Häll i hälften av svampbuljongen och sjud utan lock 25–30 min. Rör om och späd kontinuerligt under tiden med buljongen.
  4. Tillsätt smör, ost och parmesan. Rör om och smaka ev av med salt. Servera med extra parmesan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!