

Risotto med matvete och rödbetor
Betyg (1-5):
Smakrik risotto på matvete med färska rödbetor, som toppas med chèvre, rucola och pumpakärnor.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 500 g färska rödbetor
- 7 dl vatten, 4 + 3 dl
- 0.5 tsk salt
- 4 dl matvete
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 0.5 dl vitt matlagningsvin
- 2 msk olivolja
- Till servering
- 200 g chèvre
- 35 g rucola
- 30 g pumpakärna, torrostade
- nymalen svartpeppar
Gör så här
- Skala rödbetorna och skär i bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten precis så det täcker, ca 4 dl. Salta och koka under lock tills rödbetorna är mjuka med liten kärna kvar.
- Tillsätt resten av vattnet, matvete, buljongtärning och vin. Låt sjuda tills vattnet har kokat in. Rör om då och då tills den känns krämig. Späd med mer vatten om det behövs.
- Avsluta med olivoljan. Toppa med chèvre, rucola, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.
Risotto med matvete och rödbetor
Betyg (1-5):
Smakrik risotto på matvete med färska rödbetor, som toppas med chèvre, rucola och pumpakärnor.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Skala rödbetorna och skär i bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten precis så det täcker, ca 4 dl. Salta och koka under lock tills rödbetorna är mjuka med liten kärna kvar.
- Tillsätt resten av vattnet, matvete, buljongtärning och vin. Låt sjuda tills vattnet har kokat in. Rör om då och då tills den känns krämig. Späd med mer vatten om det behövs.
- Avsluta med olivoljan. Toppa med chèvre, rucola, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!