Enkla rödbetsbiffar

Enkla rödbetsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Röda och fina rödbetsbiffar med smak av chèvreost.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
10 portioner
  • 800 g skalade, grovrivna rödbetor
  • 1 dl finhackad purjolök (ca 10 com)
  • 150 g smulad chèvre
  • 2 ägg
  • 5 msk mjöl
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 25 g pinjefrön
  • 40 g rucola
  • balsamicosirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom olivoljan i en bunke. Hetta upp en stekpanna med olivolja i och klicka ut smeten, 0,5 deciliter till varje biff. Bryn biffarna i omgångar tills de fått färg, cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg dem i en ugnsform och stek färdigt i ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Servera med pinjefrön, rucola och ringla till sist över balsamicosirap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-11-16

Goda och lätta att tillaga, men alldeles för lite beräknat. Vi var 4 personer så jag halverade receptet - då blev det inte ens vars två biffar.

Lennart

2016-09-28

OBS riv inte rödbetorna för grovt så de inte håller ihop. Mellan grova blir nog bra på rivgärdet/assistenten. Smaka av om du vill ha mer kryddade biffar (örtkrydda och peppar).

Enkla rödbetsbiffar
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g skalade, grovrivna rödbetor
  • 1 dl finhackad purjolök (ca 10 com)
  • 150 g smulad chèvre
  • 2 ägg
  • 5 msk mjöl
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 25 g pinjefrön
  • 40 g rucola
  • balsamicosirap

Enkla rödbetsbiffar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Röda och fina rödbetsbiffar med smak av chèvreost.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
10 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda alla ingredienser utom olivoljan i en bunke. Hetta upp en stekpanna med olivolja i och klicka ut smeten, 0,5 deciliter till varje biff. Bryn biffarna i omgångar tills de fått färg, cirka 2 minuter på varje sida.
  3. Lägg dem i en ugnsform och stek färdigt i ugnen i cirka 10 minuter.
  4. Servera med pinjefrön, rucola och ringla till sist över balsamicosirap.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2017-11-16

Goda och lätta att tillaga, men alldeles för lite beräknat. Vi var 4 personer så jag halverade receptet - då blev det inte ens vars två biffar.

Lennart

2016-09-28

OBS riv inte rödbetorna för grovt så de inte håller ihop. Mellan grova blir nog bra på rivgärdet/assistenten. Smaka av om du vill ha mer kryddade biffar (örtkrydda och peppar).