Godaste smörgåstårtan

Godaste smörgåstårtan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Smakrik smörgåstårta med två sorters fyllning och färgglad dekoration. Enkelt recept med varmrökt lax, ättiksgurka, kapris och citron. Perfekt till påsk, student och midsommar!

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme
10 portioner
  • 1 ljust bröd, t ex formbröd
  • 1 mörkt bröd, t ex kavring
  • Laxfyllning:
  • 500 g varmrökt lax
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 hackad purjolök
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 stor citron, pressad saft
  • Gurkfyllning:
  • 2 dl crème fraiche, eller matlagningsyoghurt 10%
  • 3 dl hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Ostblandning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • Garnering:
  • 4 hårdkokta ägg, delade på tvären
  • 50 g ärtskott
  • 10 rädisor, i bitar
  • 1.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Finfördela laxen och blanda med resten av ingredienserna till laxfyllningen.

Gurkfyllning

  1. Blanda alla ingredienserna till gurkfyllningen.

Montering

  1. Skär bröden i skivor, om de inte är färdigskivade, och ta bort kanterna. (Det ska vara fyra lager bröd och tre lager fyllning.) Lägg ett lager bröd, ljust eller mörkt, på ett stort fat och täck med hälften av laxfyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd (den andra sorten) och täck med all gurkfyllning. Fortsätt med ett lager bröd igen, resten av laxfyllningen och slutligen ett lager bröd.

Ostblandning

  1. Blanda philadelphiaost och yoghurt. Bred blandningen i ett tunt lager över hela tårtan. Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Garnering

  1. Tryck försiktigt fast ärtskott runt kanterna. Toppa med ägghalvor, rädisor och gräslök.

Tips

Laxen kan bytas mot parmaskinka om man vill ha en smörgåstårta utan fisk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cina

2013-05-02

Enkel att göra och smaskens!

juergen

2013-03-29

Pozdrawiam wielkanocnie Fanow Ireny Jarockiej ;-)

Godaste smörgåstårtan
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 1 ljust bröd, t ex formbröd
  • 1 mörkt bröd, t ex kavring
  • Laxfyllning:
  • 500 g varmrökt lax
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • 0.5 hackad purjolök
  • 2 dl hackad dill
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 0.5 stor citron, pressad saft
  • Gurkfyllning:
  • 2 dl crème fraiche, eller matlagningsyoghurt 10%
  • 3 dl hackad ättiksgurka
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 dl hackad gräslök
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • Ostblandning:
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl grekisk eller turkisk yoghurt, 10%
  • Garnering:
  • 4 hårdkokta ägg, delade på tvären
  • 50 g ärtskott
  • 10 rädisor, i bitar
  • 1.5 dl hackad gräslök

Godaste smörgåstårtan

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(60)

Smakrik smörgåstårta med två sorters fyllning och färgglad dekoration. Enkelt recept med varmrökt lax, ättiksgurka, kapris och citron. Perfekt till påsk, student och midsommar!

Tillagningstid: 1 dygn 1 timme
10 portioner

Gör så här

  1. Finfördela laxen och blanda med resten av ingredienserna till laxfyllningen.

Gurkfyllning

  1. Blanda alla ingredienserna till gurkfyllningen.

Montering

  1. Skär bröden i skivor, om de inte är färdigskivade, och ta bort kanterna. (Det ska vara fyra lager bröd och tre lager fyllning.) Lägg ett lager bröd, ljust eller mörkt, på ett stort fat och täck med hälften av laxfyllningen. Lägg på ett nytt lager bröd (den andra sorten) och täck med all gurkfyllning. Fortsätt med ett lager bröd igen, resten av laxfyllningen och slutligen ett lager bröd.

Ostblandning

  1. Blanda philadelphiaost och yoghurt. Bred blandningen i ett tunt lager över hela tårtan. Täck tårtan försiktigt med plastfolie. Ställ i kylen över natten.

Garnering

  1. Tryck försiktigt fast ärtskott runt kanterna. Toppa med ägghalvor, rädisor och gräslök.

Tips

Laxen kan bytas mot parmaskinka om man vill ha en smörgåstårta utan fisk.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cina

2013-05-02

Enkel att göra och smaskens!

juergen

2013-03-29

Pozdrawiam wielkanocnie Fanow Ireny Jarockiej ;-)