Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

CO2 CO2 CO2 1,6 kg CO2 ekv / portion

Krispig, pankopanerad torsk tillsammans med mangosalsa är perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpiroger

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(52)

CO2 CO2 CO2 1,6 kg CO2 ekv / portion

Krispig, pankopanerad torsk tillsammans med mangosalsa är perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxpiroger

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(49)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Filodegspizza med Västerbottensost och ansjovis

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax med sesamfrön

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Gubbröra med ansjovis

Betyg
Betyg
(9)