Fisktaco med mangosalsa
  • Tid 40 min

Fisktaco med mangosalsa

4 (6 betyg)

Om vi ska ha tacomys varje fredag så är det ju kul om man kan variera tacon lite. Här är t ex en supergod variant med krispig, pankopanerad torsk och mangosalsa med lime, gurka och mynta.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 msk ginger and chili spices, kryddmix från Santa Maria
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. 2

    Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar