Fisktaco med mangosalsa

Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

CO2 CO2 CO2 1,6 kg CO2 ekv / portion

Krispig, pankopanerad torsk tillsammans med mangosalsa är perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 1 msk kryddmix fish taco
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-22

Hej Adina, nu har vi ändrat till kryddmix för Fish taco, som bör vara lätt att få tag på i våra butiker och online. Lycka till i köket!

Adina

2022-02-20

Vilka kryddor ersätter kryddmixen, jag kan inte se att ni säljer den?

Fisktaco med mangosalsa
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 1 msk kryddmix fish taco
  • 2 dl panko ströbröd
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • neutral olja, till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • Mangosalsa:
  • 225 g fryst mango, tärnad, tinad
  • 0.5 liten gurka, skalad och fintärnad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 0.5 kruka mynta
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 30 g rödkål eller vitkål, finstrimlad
  • 1 msk balsamvinäger
  • 8 små tortillabröd, t ex Coconut and pepper från Santa Maria
  • 1 lime, i klyftor

Fisktaco med mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(56)

CO2 CO2 CO2 1,6 kg CO2 ekv / portion

Krispig, pankopanerad torsk tillsammans med mangosalsa är perfekt till tacokvällen.

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i mindre bitar och salta. Blanda panko med kryddmixen och flingsalt. Rulla fisken i mjöl, doppa sedan i lättvispat ägg och vänd sist i pankoblandningen. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken till fin färg runt om. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Rör ihop ingredienserna till mangosalsan. Vänd runt kålen med lite vinäger. Fyll bröden med den panerade fisken, kål och mangosalsan.

Servering

Gott att servera med mosad avokado och färsk koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-22

Hej Adina, nu har vi ändrat till kryddmix för Fish taco, som bör vara lätt att få tag på i våra butiker och online. Lycka till i köket!

Adina

2022-02-20

Vilka kryddor ersätter kryddmixen, jag kan inte se att ni säljer den?