Sallad nicoise med varmrökt lax
Sallad nicoise med varmrökt lax
  • Tid 20 min

Sallad nicoise med varmrökt lax

4.2 (5 betyg)

Det är dressingen med sardeller och citron som är grejen!

  • Tillagningstid 20 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

6 portioner
  • 4 ägg
  • 4 gemsallad
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1.5 dl oliver
  • 8 sardeller
  • 300 g varmrökt lax
Dressing:
  • 4 ägg
  • 3 sardeller
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dressing: Koka alla 8 äggen så att de har en rinnande gula. Mixa 4 av äggen med sardeller, olja och citron till en slät dressing. Smaka av med salt. Halvera resterande ägg.

  2. 2

    Ansa nedre delen på gemsalladen. Skär i grova bitar och fördela på ett serveringsfat.

  3. 3

    Fördela lök, oliver och sardeller på salladen. Bryt loss bitar av laxen och lägg ovanpå. Fördela ägghalvorna på och skeda över dressingen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Laxen kan bytas mot räkor. Servera den dressing som blir över vid sidan om.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Carol

    Enkelt, festligt och supergott!

  • Berit

    Så gott, de kommer vi att göra flera gånger.