Sallad nicoise med varmrökt lax

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Det är dressingen med sardeller och citron som är grejen!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 4 gemsallad
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1.5 dl oliver
  • 8 sardeller
  • 300 g varmrökt lax
  • Dressing:
  • 4 ägg
  • 3 sardeller
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt

Gör så här

  1. Dressing: Koka alla 8 äggen så att de har en rinnande gula. Mixa 4 av äggen med sardeller, olja och citron till en slät dressing. Smaka av med salt. Halvera resterande ägg.
  2. Ansa nedre delen på gemsalladen. Skär i grova bitar och fördela på ett serveringsfat.
  3. Fördela lök, oliver och sardeller på salladen. Bryt loss bitar av laxen och lägg ovanpå. Fördela ägghalvorna på och skeda över dressingen.

Tips

Laxen kan bytas mot räkor. Servera den dressing som blir över vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carol

2016-06-02

Enkelt, festligt och supergott!

Berit

2015-05-02

Så gott, de kommer vi att göra flera gånger.

Liknande recept

Spara recept

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxburgare med olivmajonnäs

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grillad tuna melt i tortillabröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)
Sallad nicoise med varmrökt lax
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 ägg
  • 4 gemsallad
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1.5 dl oliver
  • 8 sardeller
  • 300 g varmrökt lax
  • Dressing:
  • 4 ägg
  • 3 sardeller
  • 1 dl neutral olja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • salt

Sallad nicoise med varmrökt lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Det är dressingen med sardeller och citron som är grejen!

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dressing: Koka alla 8 äggen så att de har en rinnande gula. Mixa 4 av äggen med sardeller, olja och citron till en slät dressing. Smaka av med salt. Halvera resterande ägg.
  2. Ansa nedre delen på gemsalladen. Skär i grova bitar och fördela på ett serveringsfat.
  3. Fördela lök, oliver och sardeller på salladen. Bryt loss bitar av laxen och lägg ovanpå. Fördela ägghalvorna på och skeda över dressingen.

Tips

Laxen kan bytas mot räkor. Servera den dressing som blir över vid sidan om.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Carol

2016-06-02

Enkelt, festligt och supergott!

Berit

2015-05-02

Så gott, de kommer vi att göra flera gånger.

Liknande recept

Spara recept

Teriyakilax med gurksallad och ris

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxburgare med olivmajonnäs

Betyg
Betyg
(64)
Spara recept

Grillad tuna melt i tortillabröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ugnsstekt lax med saffransquinoa, brysselkål och russin

Betyg
Betyg
(16)