Sashimilax med sallad

Sashimilax med sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Sojadressingen får sin syra från ättika, krydda från ingefära och sötma från sirap. Den ringlas över mjäll lax och krispig sallad. Rostade sesamfrön och färsk koriander fullbordar rätten.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g laxfilé, Finest, Salma eller annan lax av hög kvalitet (odlad)
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 50 g småbladig salladsmix
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 0.5 kruka koriander
  • Dressing:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna.
  2. Skär laxen i centimeterstora kuber. Fördela salladen i små skålar. Toppa med lax, chili och koriander. Häll över dressing och strö på sesamfrön.

Servering

Toppa eventuellt med krispiga sojabönor.

Tips

Perfekt som förrätt men kan serveras med ris som en huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2019-08-26

Utsökt!

Marie

2018-11-27

Hur gott som helst 👌

Coop

2018-09-03

Till Natalie: Den odlade laxen är inga problem att äta rå. Lycka till! :)

Natalie

2018-08-28

Hej! hur vet man vilken lax som är ok att äta rå?

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Sashimilax med sallad
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g laxfilé, Finest, Salma eller annan lax av hög kvalitet (odlad)
  • 2 msk skalade sesamfrön
  • 50 g småbladig salladsmix
  • 0.5 röd chili, strimlad
  • 0.5 kruka koriander
  • Dressing:
  • 0.5 dl japansk soja
  • 2 tsk finriven färsk ingefära
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)

Sashimilax med sallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Sojadressingen får sin syra från ättika, krydda från ingefära och sötma från sirap. Den ringlas över mjäll lax och krispig sallad. Rostade sesamfrön och färsk koriander fullbordar rätten.

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Rosta sesamfröna gyllene i en torr stekpanna.
  2. Skär laxen i centimeterstora kuber. Fördela salladen i små skålar. Toppa med lax, chili och koriander. Häll över dressing och strö på sesamfrön.

Servering

Toppa eventuellt med krispiga sojabönor.

Tips

Perfekt som förrätt men kan serveras med ris som en huvudrätt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martin

2019-08-26

Utsökt!

Marie

2018-11-27

Hur gott som helst 👌

Coop

2018-09-03

Till Natalie: Den odlade laxen är inga problem att äta rå. Lycka till! :)

Natalie

2018-08-28

Hej! hur vet man vilken lax som är ok att äta rå?

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)