Fish tacos
Fish tacos
  • Tid 25 min
  • Ugn 225º

Fish tacos

5 (4 betyg)

Den grillade fisken och krämig guacamole i spröda tacoskal är en utsökt kombination.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 600 g vit fiskfilé, t ex torsk, sej eller kolja
  • 1 tsk salt
  • 2.5 msk pressad limesaft
  • chipotlesås på flaska
  • 1 rödlök i tunna skivor
  • 1 tsk strösocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
Till servering:
  • tortillabröd eller tacoskal, guacamole, picklad chili (se recept på coop.se)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°, grill. Lägg fisken på en plåt med bakplåtspapper. Salta runt om. Droppa över limesaften. Grilla i mitten av ugnen 10 min, eller tills fisken är klar. Droppa över chipotlesås.

  2. 2

    Blanda löken med sockret tills den börjar safta sig. Häll över vinägern.

  3. 3

    Servera fisken, delad i mindre bitar, tillsammans med guacamole i tortillabröd, tacoskal eller tubs. Toppa med löken. Servera med picklad chili.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Förbered gärna picklad chili och rödlök några timmar före servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Kristina

    Köpt recept på coop.se, men inte fått hem ingredienser till vare sig guacamole eller picklad chili. Synd.

  • Eta

    Ska väl var lite pico de gallo till :-)?