Lax teriyaki i ugn

Lax teriyaki i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Lax i ugn i teriyakimarinad med paprika och sesamfrön. Servera med basmatiris och färsk mynta. En vardagsfavorit!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrön
  • Till servering:
  • basmatiris
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Fördela paprikan runt om
  2. Ringla eller pensla på teriyakimarinad och strö över sesamfrön.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna en stektermometer, laxen ska ha en innertemperatur på 50°, då är den perfekt.

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till laxen. Garnera med mynta.

Tips

Lägg gärna till mer grönsaker - broccoli, zucchini eller fänkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-01

Hej Christina, laxen ska vara tinad om den varit fryst. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Christina

2021-09-01

Ska laxen vara tinad eller går det att laga från fryst?

Anders K

2021-01-17

Supergott kommer att bli en favorit, enkelt och gott. Som alltid när man tillagar fisk tycker jag att stektermometer är ett krav, för hög temperatur innebär torr fisk. Tack för ett toppen recept.

Maria

2013-11-25

Middagsmat

Liknande recept

Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Lax teriyaki i ugn
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 600 g laxfilé
  • 1 röd paprika i bitar
  • 1 gul paprika i bitar
  • 1 dl teriyakimarinad
  • 2 msk sesamfrön
  • Till servering:
  • basmatiris
  • färsk mynta

Lax teriyaki i ugn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Lax i ugn i teriyakimarinad med paprika och sesamfrön. Servera med basmatiris och färsk mynta. En vardagsfavorit!

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg laxen i en ugnssäker form. Fördela paprikan runt om
  2. Ringla eller pensla på teriyakimarinad och strö över sesamfrön.
  3. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min. Använd gärna en stektermometer, laxen ska ha en innertemperatur på 50°, då är den perfekt.

Till servering

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen och servera till laxen. Garnera med mynta.

Tips

Lägg gärna till mer grönsaker - broccoli, zucchini eller fänkål.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-09-01

Hej Christina, laxen ska vara tinad om den varit fryst. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

Christina

2021-09-01

Ska laxen vara tinad eller går det att laga från fryst?

Anders K

2021-01-17

Supergott kommer att bli en favorit, enkelt och gott. Som alltid när man tillagar fisk tycker jag att stektermometer är ett krav, för hög temperatur innebär torr fisk. Tack för ett toppen recept.

Maria

2013-11-25

Middagsmat

Liknande recept

Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)