Lax- och spenatpaj
  • Ugn 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Lax- och spenatpaj

2.76 (88 betyg)

  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 200º
  • Svårighetsgrad Medel

Ingredienser

6 portioner
Pajdeg:
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
Fyllning:
  • 200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 dl ägg
  • 3 mjölk, ej lätt
  • 2 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 krm riven muskot
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.

  2. 2

    Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.

  3. 3

    Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.

  4. 4

    Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Roy

    Det blev en jättegod paj! Jag har aldrig gjort laxpaj på kallrökt lax utan bara färsk och tycker att det var jättegott med kallrökt lax!

  • anonym

    Degen var svår att jobba med så ur såväl näringssynpunkt samt hantering vore det att föredra en pajdeg som delvis är baserad på kesella. I övrigt väldigt gott!