Lax- och spenatpaj

Lax- och spenatpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(105)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Pajdeg:
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 krm riven muskot
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.
  2. Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.
  3. Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.
  4. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-18

Hej Lisa. Det ska vara 0,75 g mjölk i degen. Den ingrediensen hade ramlar bort men är nu tillbaka i listan. Mvh Maja, redaktör

Lisa

2020-11-14

Receptet saknar vatten i pajdegen och det verkar vara för lite smör. Degen blev väldigt torr.

Susann

2020-08-13

Vad är bäst att byta ut vetemjölet till om man vill ha glutenfritt?

Checkbox Coop

2018-06-27

Till Anita: Tack för uppmärksamheten. Det ska vara 3 st ägg och 3 dl mjölk. Lycka till!

Roy

2015-06-26

Det blev en jättegod paj! Jag har aldrig gjort laxpaj på kallrökt lax utan bara färsk och tycker att det var jättegott med kallrökt lax!

anonym

2013-02-20

Degen var svår att jobba med så ur såväl näringssynpunkt samt hantering vore det att föredra en pajdeg som delvis är baserad på kesella. I övrigt väldigt gott!

Lax- och spenatpaj
12 st
  • Ingredienser (12)
  • Pajdeg:
  • 25 g margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.75 dl mjölk
  • Fyllning:
  • 200 g färsk bladspenat eller tinad fryst
  • 200 g strimlad kallrökt lax
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk, ej lätt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0.5 krm riven muskot
  • 2 krm salt

Lax- och spenatpaj

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(105)

Tillagningstid: 50 min
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Medel
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till pajdegen, för hand eller i matberedare. Kavla ut degen till en rund platta och tryck ut den i en pajform.
  2. Skär bort eventuella grova stjälkar på den färska spenaten. Skär den i grova strimlor och förväll i kokande vatten 1-3 minuter, den kortare tiden för späd spenat. Låt rinna av. Eller tina och krama ur vätskan på den djupfrysta.
  3. Varva spenat, lax och gräslök på pajdegen. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och kryddor och häll över.
  4. Grädda i ugnen på nedersta falsen 30-35 minuter.

Servering

Servera med en blandad sallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-11-18

Hej Lisa. Det ska vara 0,75 g mjölk i degen. Den ingrediensen hade ramlar bort men är nu tillbaka i listan. Mvh Maja, redaktör

Lisa

2020-11-14

Receptet saknar vatten i pajdegen och det verkar vara för lite smör. Degen blev väldigt torr.

Susann

2020-08-13

Vad är bäst att byta ut vetemjölet till om man vill ha glutenfritt?

Checkbox Coop

2018-06-27

Till Anita: Tack för uppmärksamheten. Det ska vara 3 st ägg och 3 dl mjölk. Lycka till!

Roy

2015-06-26

Det blev en jättegod paj! Jag har aldrig gjort laxpaj på kallrökt lax utan bara färsk och tycker att det var jättegott med kallrökt lax!

anonym

2013-02-20

Degen var svår att jobba med så ur såväl näringssynpunkt samt hantering vore det att föredra en pajdeg som delvis är baserad på kesella. I övrigt väldigt gott!