Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lax med salsa med smak av mango, avokado, rödlök och lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • 400 g färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 2 skalade och tärnade mango
  • 1 skalad och tärnad avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 tunt skivad lime
  • 2 dl vita bönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

Salsa

  1. Droppa citronsaften över fruktköttet. Skölj bönorna, låt rinna av väl och blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra.
  2. Torka av fisken och dela i fyra bitar. Stek fisken 3-4 minuter per sida. Salta.
  3. Skölj spenaten. Koka upp vatten med salt och koka spenaten 1 minut. Häll av spadet och spola spenaten under kallt vatten.
  4. Servera fisken med spenaten och salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-01-07

Har gjort denna rätt flera gånger. Fräscht, gott och nyttigt!

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)
Bräckt lax med spenat och mangosalsa
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g laxfilé
  • 1 msk smör
  • 400 g färsk spenat
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 2 skalade och tärnade mango
  • 1 skalad och tärnad avokado
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tunt skivad röd lök
  • 1 tunt skivad lime
  • 2 dl vita bönor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 tsk salt

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Lax med salsa med smak av mango, avokado, rödlök och lime.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Salsa

  1. Droppa citronsaften över fruktköttet. Skölj bönorna, låt rinna av väl och blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra.
  2. Torka av fisken och dela i fyra bitar. Stek fisken 3-4 minuter per sida. Salta.
  3. Skölj spenaten. Koka upp vatten med salt och koka spenaten 1 minut. Häll av spadet och spola spenaten under kallt vatten.
  4. Servera fisken med spenaten och salsan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-01-07

Har gjort denna rätt flera gånger. Fräscht, gott och nyttigt!

Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tonfiskpizza med chili

Betyg
Betyg
(26)