Lasagne med lax

Lasagne med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smakrik och fräsch lasagne med kallrökt lax, paprika och zucchini som toppas med smulad fetaost. Välkomna en ny, extra festlig variant av den klassiska lasagnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 500 g strimlad grillad paprika
  • 200 g tunt skivad zucchini
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 150 g smulad fetaost

Gör så här

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med smulad fetaost.
  3. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2019-01-08

Jättegott! Tog lite mindre lax och paprika. Fantastiskt fina smaker tillsammans och roligt med ny variant på lasagne.

Sofia

2012-08-29

Detta var det godaste jag ätit på länge! Jag gjorde dock min egen grillade paprika men det var verkligen jättegött!

Checkbox Coop

2012-08-06

Laktosfri mjölk fungerar lika bra!

Marie

2012-08-03

Går det bra att göra med laktosfri mjölk?

Daniel

2012-02-16

Riktigt smarrig!

Lasagne med lax
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g lasagneplattor
  • Fyllning:
  • 500 g skivad kallrökt lax
  • 500 g strimlad grillad paprika
  • 200 g tunt skivad zucchini
  • Bechamelsås:
  • 20 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 7 dl mjölk
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.25 tsk riven muskotnöt
  • 1 tsk salt
  • Toppa med:
  • 150 g smulad fetaost

Lasagne med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Smakrik och fräsch lasagne med kallrökt lax, paprika och zucchini som toppas med smulad fetaost. Välkomna en ny, extra festlig variant av den klassiska lasagnen.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

Bechamelsås

  1. Smält smör i en kastrull och dra den åt sidan. Vispa i mjölet. Häll på lite mjölk och vispa till en jämn konsistens. Ställ kastrullen på plattan igen och tillsätt resten av mjölken och kryddorna. Vispa hela tiden och var försiktig med värmen. Koka tills såsen tjocknat, cirka 5 minuter.
  2. Varva fyllningen med bechamelsås och lasagneplattor i en ugnsfast form, 25 x 30 centimeter. Spara cirka 2 deciliter bechamelsås till det översta lagret och toppa med smulad fetaost.
  3. Gratinera i ugnen, cirka 20 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2019-01-08

Jättegott! Tog lite mindre lax och paprika. Fantastiskt fina smaker tillsammans och roligt med ny variant på lasagne.

Sofia

2012-08-29

Detta var det godaste jag ätit på länge! Jag gjorde dock min egen grillade paprika men det var verkligen jättegött!

Checkbox Coop

2012-08-06

Laktosfri mjölk fungerar lika bra!

Marie

2012-08-03

Går det bra att göra med laktosfri mjölk?

Daniel

2012-02-16

Riktigt smarrig!